Ексклюзиви
субота, 27 листопада 2021 16:03

"Готовий пройти поліграф" - ексміліціонер відреагував на розмови про його причетність до держперевороту

"Готовий пройти поліграф" - ексміліціонер відреагував на розмови про його причетність до держперевороту
Едуард Федосов очолював ГУ МВС України в Полтавській області з 2011 по 2014 рік. Заслужений юрист України, генерал-майор міліції. Фото: kolo.poltava.ua

Ексначальник ГУ МВС у Полтавській області Едуард Федосов, якого журналіст медіапроєкту Buzzfeed News вказав як одного з ймовірних організаторів держперевороту в Україні, мешкає в Києві.

Він – пенсіонер, свою причетність до якихось протиправних дій заперечує, розповів "Українській правді".

"Йдеться про Федосова Едуарда, який мешкає в Криму, а я перебуваю в Києві. Готовий прийти в будь-який правоохоронний орган, якщо це про мене йдеться. Можливо, хтось використав моє ім'я, може ще щось. Готовий пройти поліграф, якщо це про мене, навіть у присутності журналістів", - розповів Федосов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден відреагував на розмови про переворот в Україні

Зазначив, що з часу звільнення з лав МВС в лютому 2014 року проживає в Києві. Востаннє був у Криму в 2012 році.

Із генерал-лейтенантом міліції Василем Грицаком, якого теж назвали ймовірним заколотником, спілкувався останнє телефоном у 2018-2019 роках. З іншим ексспівробітником структур МВС Олексієм Васильєвим, який за даними Федосова перебуває за межами України –ред.) спілкувався телефоном кілька днів тому на різні теми.

Олігарха Ріната Ахметова бачив лише по телевізору. Федосов каже, що зі здивуванням дізнався про нібито причетність до підготовки держперевороту від друзів, які прочитали новину у ЗМІ.

26 листопада під час спідкування з журналістами президент Володимир Зеленський заявив, що має інформацію про підготовку спроби державного перевороту в Україні 1-2 грудня. Його начебто готували "офіцер російської ФСБ та три зрадники з МВС України, які перебувають у Криму".

Пізніше журналіст американського медіапроєкту Buzzfeed News Крістофер Міллер розповів про ймовірних організаторів державного перевороту в Україні.

Відповідно до джерел Міллера, головним "куратором" є працівник ФСБ, якого звати Василь Васильович Лаптєв. Імена трьох українців: Олексій Васильєв, Василь Грицак (генерал-лейтенант міліції, ексзаступник голови Державної міграційної служби) й Едуард Федосов (очільник полтавської міліції з 2011 по 2014 рік).

Зараз ви читаєте новину «"Готовий пройти поліграф" - ексміліціонер відреагував на розмови про його причетність до держперевороту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути