Ексклюзиви
четвер, 06 травня 2021 07:01

Держсекретар США прилетів в Україну і зробив першу заяву

Держсекретар США прилетів в Україну і зробив першу заяву
Державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен прибув в Україну. Фото: REUTERS

Державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен прибув в Україну. Його літак приземлився в аеропорту "Бориспіль" близько опівночі.

Його візит до Києва – це важлива можливість обговорити агресію Росії та реформи в Україні, написав по прильоту глава Держдепу у Twitter.

"Приземлився в Києві, оскільки ми прагнемо зміцнити українсько-американське співробітництво. Це буде важлива можливість обговорити агресію Росії, що триває, та наголосити на необхідності збереження темпів реформ і зосередження уваги на них з нашими українськими партнерами", - написав Блінкен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський поспілкувався з американським сенатором

Перед прильотом пресслужба Держдепу США поширила заяву під назвою "США й Україна: стратегічні партнери". Згідно з нею, Блінкен відвідує нашу країну, "щоб підкреслити непохитну підтримку Сполученими Штатами суверенітету і територіальної цілісності України на тлі триваючої агресії Росії".

Кортеж держсекретаря США Ентоні Блінкена їхав з військового аеродрому в Борисполі під Києвом. Автомобілі поліції перекривали всі смуги, щоб ніхто не обганяв кортеж, передає PavlovskyNews. На самому в'їзді в столицю поліція відсікла звичайні автомобілі від кортежу, який попрямував у бік центру Києва.

Офіційний візит Держсекретаря США Ентоні Блінкена в Україну заплановано на 6 травня. У цей день він зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським, прем'єр-міністром Денисом Шмигалем і міністром закордонних справ Дмитром Кулебою. Мета візиту - підкреслити непохитну підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України перед обличчям затяжної агресії Росії. Також Держсекретар США сприятиме прогресу реформ в Україні, які мають ключове значення для забезпечення демократичних інститутів України, економічного процвітання та євроатлантичного майбутнього.

Зараз ви читаєте новину «Держсекретар США прилетів в Україну і зробив першу заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути