пʼятниця, 21 січня 2022 01:05

Держдеп США звинуватив РФ у спотворенні історичних фактів

Держдеп США звинуватив РФ у спотворенні історичних фактів
Росія спотворює історичні факти. Фото: Слово і Діло

Держдеп США оприлюднив заяву, в якій перерахував п'ять прикладів постійної дезінформації з боку РФ, зокрема спроби спотворити історію - "історичний ревізіонізм".

"Коли історія не відповідає політично цілям Кремля, російські офіційні особи та підконтрольні їм сили заперечують історичні події або спотворюють історичні наративи, намагаючись уявити Росію у більш вигідному світлі і служачи її внутрішньому та геополітичному порядку денному", - наголошується в пресрелізі.

Згідно з Держдепом, так упереджено Росія говорить про пакт Молотова-Ріббентропа 1939 року, про історію української державності, дії НАТО під час розпаду СРСР, про ГУЛАГ, голод в Україні 1930-х років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні треба трохи часу, щоби вступити в НАТО - Держдеп США

Держдеп звинуватив владу РФ у спробах уявити, ніби "Росія - це безневинна жертва", коли йдеться про агресивні дії цієї країни, наприклад, проти України.

Серед інших звинувачень Держдепу - "неправдиві твердження" Москви про загибель західної цивілізації, на тлі якої Росія демонструє "традиційні цінності", і про "кольорові революції", якими таємно маніпулюють США.

"Якщо народний рух є продемократичним і прореформістським і не відповідає російським геополітичним інтересам, то Кремль часто наражає їх легітимність і стверджує, що за ними таємно стоять США", - зазначає відомство.

Держдеп заявив, що російська влада вдається до використання одразу кількох хибних, іноді суперечать одна одній, версій події для приховування правди. У цьому контексті Держдеп, зокрема, посилається на історію отруєння екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії у Солсбері у 2018 році.

"Російські військові та розвідувальні відомства залучені у функціонування російської екосистеми дезінформації та пропаганди, у тому числі у ворожі операції в соцмережах, відкрите та приховане використання підконтрольних інтернет-ЗМІ, у впровадженні дезінформації у ТВ- та радіопрограми, у проведенні конференцій з метою учасників і переконати в неправді, ніби Україна, а не Росія, винна у зростанні напруженості в регіоні, та в ефективному використанні кібероперацій для дискредитації ЗМІ та злому та оприлюдненні даних", - пояснює Держдеп.

Державний секретар США Ентоні Блінкен пообіцяв у разі провалу дипломатичних зусиль щодо дій Росії посилити присутність сил НАТО у прифронтових державах Альянсу.

Зараз ви читаєте новину «Держдеп США звинуватив РФ у спотворенні історичних фактів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути