понеділок, 24 травня 2010 15:58

Горбаль не прийшов на перепоховання вояків УПА

Горбаль не прийшов на перепоховання вояків УПА
В селі Гринів Пустомитівського району Львівщини в садку одного з господарств знайшли похованих вояків Української повстанської армії братів Михайла та Івана Корбачів.

Каральний загін енкаведистів підірвав їх в криївці в полі між селами Гринів та Коцурів.

"Селяни викопали їх тіла і понесли до їх матері. Тодішній керівник НКВД дозволив жінці поховати їх, але за умови не на цвинтарі і без священника. То хлопців й закопали в садку. Потому ту жінку відправили в Сибір на 15 років, а ту господарку продали. Лише цього року їх родич зі Львова дізнався про поховання. Ми провели ексгумацію. Вона підтвердила, що це Корбачі. В них були подроблені руки та черепи. Видно ці травми отримали в бою. Так що вирішили в день Свята Героїв їх перепоховати з усіма почестями на місцевому кладовищі", - розповів Gazeta.ua керівник Товариства пошуку жертв війни "Пам'ять" Любомир Горбач.

На перепоховання вояків УПА запросили губернатора Василя Горбаля та голову обласної ради Мирослава Сеника. Обидвоє не прийшли.

Зараз ви читаєте новину «Горбаль не прийшов на перепоховання вояків УПА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

66

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути