середа, 07 лютого 2018 16:40

Гонтареву не можуть звільнити через її відпочинок за кордоном - депутат

Гонтареву не можуть звільнити через її відпочинок за кордоном - депутат
Нардеп Сергій Рибалка каже, що розгляд відставки Гонтаревої і призначення нового керівника НБУ станеться не раніше 27 лютого

Процедура звільнення з посади голови Національного банку Валерії Гонтаревої може затягуватися через те, що її немає в Україні.

Про це у своєму блозі на "Обозревателе" написав екс-глава фінансового комітету Ради, народний депутат Сергій Рибалка.

Питання формального звільнення Гонтаревої з посади глави Нацбанку розглядали 5 лютого на закритому засіданні комітету Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності.

"Ми на комітеті досягли принципової домовленості, Валерія Гонтарева - як вимагає закон - перед звільненням відзвітує в парламенті. На жаль, за моєю інформацією, процес знову затягується. І замість поточного сесійного тижня, розгляд відставки Гонтаревої і призначення нового керівника НБУ станеться не раніше 27 лютого, тобто через три тижні. Кажуть, через чергу закордонну відпустку. І нехай весь світ зачекає...", - написав депутат.

Верховна Рада досі офіційно не звільнила главу НБУ Валерію Гонтареву, яка заявила про припинення виконання обов'язків голови Нацбанку з 10 травня 2017 року.

Президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради проекти постанов про звільнення Валерії Гонтаревої з посади голови Національного банку України і призначення на цю посаду Якова Смолія 18 січня 2018 року.

Зараз ви читаєте новину «Гонтареву не можуть звільнити через її відпочинок за кордоном - депутат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути