понеділок, 29 квітня 2019 15:58

Гонтарева дала пораду Зеленському по реформах

Гонтарева дала пораду Зеленському по реформах
Валерія Гонтарева відмовилася їхати на допит в Генпрокуратуру / фото: УП

Екс-очільниця Нацбанку Валерія Гонтарева радить переможцю виборів президента Володимиру Зеленському реформувати судову та правоохоронну системи, щоб зберегти досягнення у фінансовому та банківському секторах.

ьогодні "на макроекономічному рівні усе гаразд", але проблема полягає в тому, що "в Україні немає верховенства закону, немає законів, ніхто їх не виконує", пише "Українська правда".

"Це все (реформи у фінансовій та банківській сферах, – Gazeta.ua) можна розвернути назад, і це – найбільший виклик в Україні. Як це зробити, які пропозиції надати пану Зеленському, я не знаю, бо якщо цього не було зроблено досі, то мені важко сказати, що він може зробити на сьогодні", - сказала Гонтарева.

Стан української фінансової системи на початку її роботи у 2014 році вона описала як "жах, колапс і перфектний шторм".

"А після того почалася ще й реальна війна, коли 15% нашого ВВП ми втратили і ще й 10% нашої території. Один рік я не мала жодного вікенду і спала не більше п'яти годин на добу. То був жахливий час. Але у професійному відношенні для мене особисто це був великий прорив", - розповіла екс-керівник НБУ.

При цьому, за її словами, вдалося провести низку реформ.

"Ми перейшли на гнучкий валютний курс. Ми запровадили нову фінансову політику щодо інфляції. Ми розчистили банківський сектор. Ми реформували центральний банк у потужну інституцію", - сказала Гонтарева.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гонтарева відреагувала на повістку

Вона наголосила, що одним з її найважливіших рішень на посаді була націоналізація Приватбанку, а намагання одного з колишніх власників, Ігоря Коломойського, оскаржити це рішення в судах назвала "свавіллям" і "неподобством".

Зараз ви читаєте новину «Гонтарева дала пораду Зеленському по реформах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути