вівторок, 31 березня 2020 12:35

Гончарук розповів The New York Times, що його звільнили за боротьбу з корупцією

Гончарук розповів The New York Times, що його звільнили за боротьбу з корупцією
На думку Олексія Гончарука, відданість Володимира Зеленського боротьбі з корупцією наразі можна піддати сумніву

Колишній прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що президент Володимир Зеленський нібито звільнив його і більшу частину його кабінету на початку цього місяця після того, як він перетнув інтереси кількох впливових інсайдерів в українській економіці.

"Наше звільнення я пов'язую, перш за все, з нашої систематичної боротьбою з корупцією. Ми втручалися у багато корупційних схем людей і не всім це сподобалося ", - висловив Гончарук про своє бачення того, чому його звільнили, пише NY Times.

На думку Гончарука, відданість Зеленського боротьбі з корупцією наразі можна піддати сумніву. Він також вважає, що на президента чинився тиск з метою звільнення уряду через негативне висвітлення роботи Кабміну на телеканалах, які належать олігархам.

Експрем'єр також висловився про українських олігархів, які заробляють на простих українцях. "Прибуток вже приватизовано; усі збитки лягають на плечі платників податків", - сказав Гончарук.

При цьому NY Times зазначає, що олігархи продовжують контролювати 3754 державні компанії країни через "смотрящіх".

Нагадаємо, що на Кабмін Гончарука завели справу за недбалість у боротьбі з коронавірусом.

Повідомляється, що 31 січня і 8 лютого 2020 року секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов на адресу прем'єра Гончарука направив листи про необхідність заборони на експорт і реекспорт продукції, яка прямо або побічно може бути використана в боротьбі з COVID-19.

Як повідомлялося, 4 березня на позачерговому засіданні Верховна Рада проголосувала за відставку прем'єр-міністра Олексія Гончарука. За його відставку проголосували 353 депутати.

Того ж дня депутати проголосували за призначення прем'єр-міністром Дениса Шмигаля.

Зараз ви читаєте новину «Гончарук розповів The New York Times, що його звільнили за боротьбу з корупцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути