Ексклюзиви
середа, 29 грудня 2010 09:14

Голову Сталіну відпиляли націоналісти (ВІДЕО)

Голову Сталіну відпиляли націоналісти (ВІДЕО)

Відповідальність за обезголовлення пам'ятника Сталіну в Запоріжжі взяла на себе організація ВО Тризуб імені Степана Бандери.

Про це організація повідомила у вівторок на своєму інтернет-сайті.

"28 грудня невідома мобільна група ВО Тризуб імені Степана Бандери в Запоріжжі успішно провела національно-захисну акцію з ліквідації незаконно встановленого на території запорізького обкому КПУ Сталіна-Джугашвілі", - повідомляє інтернет-ресурс.

Крім того, сайт українських націоналістів опублікував любительське відео, зняте під час нападу кількох невідомих осіб на запорізький пам'ятник Сталіну.

На відео, яке триває близько однієї хвилини, видно, як кілька людей у темному одязі увірвалися у двір обкому КПУ і заблокували вхід в будівлю, на ґанку якого розташований силуміновий монумент "батька народів". Після чого з інструментом типу болгарки зрізали з пам'ятника голову.

Другий секретар Запорізького обкому Компартії України Олександр Зубчевський повідомив, що місцевим правоохоронним органам надано відеоматеріал, знятий камерою спостереження, яка була встановлена в якості засобу охорони скандального монумента.

Запорізькі комуністи категорично спростовують інформацію про те, що пам'ятник Сталіна позбувся голови, стверджуючи, що "невідомі молоді чоловіки з-за паркану кинули пляшку у пам'ятник і відбили від нього кілька літер."

У свою чергу, Зубчевський заявив, що "голова пам'ятника на місці"

Як повідомлялося, увечері 28 грудня невідомі відрізали голову пам'ятника Йосипу Сталіну, який було встановлено в травні нинішнього року на території Запорізького обкому Компартії України.

Центр громадських зв'язків ГУ МВС у Запорізькій області ввечері у вівторок поширив інформацію про те, що "28 грудня о 16.50 до чергової частини Жовтневого райвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що на території обласного комітету Комуністичної партії України, розташованого по вулиці Горького в Запоріжжі, невідомі зловмисники пошкодили погруддя Сталіна, відрізавши на архітектурній формі голову ".

Також у ЦГЗ ГУ МВС у Запорізькій області відзначили, що міліція встановлює особи зловмисників, які пошкодили пам'ятник.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Голову Сталіну відпиляли націоналісти (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути