четвер, 23 серпня 2012 11:12

Головою Верховного суду стане людина, названа Банковою – депутат

Головою Верховного суду стане людина, названа Банковою – депутат
Юрій Кармазін виступає за повернення повноважень Верховному суду. Фото: karmazin.org.ua

"Нунсівець" Юрій Кармазін припускає, що опозиція не буде голосувати за призначення  нинішнього голови Вищого спеціалізованого суду Леоніда Фесенка  суддею Верховного суду.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Янукович дав Путіну зрозуміти, що згоден на все" — Кармазін

"Для того, аби бути обраним головою Верховного суду, Фесенко має стати там суддею. Для цього не потрібні голоси опозиції. Думаю, вона ніяк не буде голосувати. Хоча я не хочу за неї розписуватися, бо це там зараз робить лише один чоловік. А от парламентська більшість готова проголосувати за будь-яку людину. Тим більше, що зараз у Верховному суді є дві вакансії. Тому Фесенко може бути обраний суддею. А кого оберуть головою – залежить від самих суддів", - зазначив депутат.

За словами політика, Леонід Фесенко по своїм людським якостям є порядною людиною.

"Інше питання, що судді сьогодні не витримують тиску, бо комусь обіцяють квартири, іншим – просування по службі чи звання заслужених юристів. Сам Фесенко не є тією фігурою, яка надмірно заполітизована. Він знає, що таке закон та Конституція. Хоча і прийшов при новій владі", - наголосив Кармазін.

Він розказав, що у Верховному суді є гідні кандидатури на цю посаду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кармазін: влада заважає мені йти на вибори, бо не хоче бачити у парламенті

"Наприклад, у кримінальній колегії. Заступник голови Верховного суду Анатолій Редька – дуже молода і перспективна людина. Він також може висуватися колегією суддів. Також може бути і нинішній перший заступник голови Верховного суду (Ярослав Романюк – Gazeta.ua). Той, хто зможе переконати суддів у тому, що Верховному суду будуть повернуті повноваженні, передбачені Конституцією, і буде обраним. Тобто це може бути тільки та людина, яка названа з Банкової", - зауважив "нунсівець".

"Якщо до порядку денного буде внесено питання про повернення повноважень Верховному суду, я за це проголосую. Бо немає значення, хто буде при владі, хто буде головою. Головне, що судова система повинна нормально функціонувати. А зараз вона в скособоченому стані", - додав нардеп.

Зараз ви читаєте новину «Головою Верховного суду стане людина, названа Банковою – депутат ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути