понеділок, 03 вересня 2012 13:47

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Головна мета судової тяганини з ЦВК — демонструвати, що влада не пускає Тимошенко на вибори — Фесенко

Головна мета судової тяганини з ЦВК — демонструвати, що влада не пускає Тимошенко на вибори — Фесенко
Володимир Фесенко каже, що опозиція активно експлуатує образ Тимошенко. Фото: news.online.ua

Присутність прізвищ Юлії Тимошенко та Юрія Луценка у виборчих бюлетенях не додала б суттєвої підтримки Об'єднаній опозиції "Батьківщина" на виборах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд не дозволив друкувати прізвища Тимошенко та Луценка у бюлетенях

Про це Gazeta.ua розповів політолог Володимир Фесенко, коментуючи відмову суду задовільняти апеляційну скаргу опозиції щодо невключення у виборчі бюлетені прізвищ засуджених опозиційних лідерів.

"Це продовження конфлікту навколо участі Тимошенко та Луценка у виборах — хочаб символічного, хочаб у бюлетенях. Ми бачимо, що образ Тимошенко, так чи інакше, використовується у виборчій кампанії, зокрема у передвиборчій рекламі. Важливо, навіть самим фактом такого конфлікту демонструвати, що влада не дає можливості Тимошенко брати участь у виборах. Саме доведення цього факту через численні конфлікти, - у ЦВК і судах. Це і є головною метою", - вважає експерт.

Водночас, Фесенко наголошує, що за умов українського законодавства та статусу опозиційних лідерів, їх пряма участь у виборах є очевидно неможливою. Політолог також додав, що відсутність їх прізвищ у бюлетенях на результат виборів та кількість голосів навряд чи вплине.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокат Тимошенко не сумнівається, що у Стразбурзі вона "виграє свою першу скаргу"

"Це звичайно теорія, і соціологам її можна перевірити. Підготувати варіанти тестів, де в одному варіанті ці прізвища будуть у бюлетені, а в іншому — ні. Але ж і там і там буде "Батьківщина". На мій погляд, великої різниці не буде. А якщо і буде на один-два відсотки різниця, то це не принципово", - зазначи він.

"Якби Тимошенко фізично брала учать у виборах, - додав Фесенко, - думаю, вона могла б додати голосів. Ми знаємо її феномен — активну участь у передвиборчій кампанії, швидке реагування на настрої виборців. За рахунок цього, саме вона додавала голосів "Батьківщині" на фініші виборчої кампанії у 2006-2007 роках", - підсумував експерт.

Зараз ви читаєте новину «Головна мета судової тяганини з ЦВК — демонструвати, що влада не пускає Тимошенко на вибори — Фесенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути