понеділок, 05 серпня 2024 17:50

Голоси за заборону РПЦ в Україні є - нардеп

Голоси за заборону РПЦ в Україні є - нардеп
Голоси для ухвалення закону є, сказав народний депутат Микита Потураєв. Фото: Верховна Рада

У Верховній Раді від фракції "Слуга народу" буде щонайменше 150 голосів за законопроєкт про заборону діяльності релігійних організацій, повʼязаних із країною-агресоркою Російською Федерацією.

Про це сказав народний депутат від СН, голова Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Ми порахували, що зі "Слуги народу" проголосує 150 людей точно. Це багато, і цього достатньо, щоб законопроєкт пройшов у залі, разом із голосами інших фракцій і груп", - сказав Потураєв.

"Бо деякі депутати, які на першому читанні ще вагалися, не проголосували, вже навіть підписи поставили, а хтось публічно запевнив, що підтримає законопроєкт у другому читанні. Як би важко не було, але 240, а то й більше голосів, точно є", - заявив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні Московський патріархат розгорнув мережу церковних лавок з російською пропагандою

Також Потураєв повідомив, що нардепи-противники цього законопроєкту мають корупційні мотиви.

"Хочу сказати, що компетентні органи це знають, тому я порадив би тим, хто намагається і корупційні мотиви включити, бути обережними, бо дограються до великих неприємностей", - заявив голова комітету.

"Якщо цей закон призведе до загибелі монобільшості, значить, така і ціна була цій монобільшості. Тому що фракція називається "Слуга народу". Присягу кому давали? Народу України. Не Московському патріархату точно. Коли у нас згідно з усією соціологією, хто б її не проводив, менше десяти відсотків себе асоціюють з Московським патріархатом, то це означає, що розколу у суспільстві немає. Виходить 92 на 8. Де розкол?", - сказав Потураєв.

23 липня у Верховній Раді заблокували трибуну з вимогою негайно розглянути законопроєкт про заборону релігійних організацій, які пов'язані з РФ.

Народна депутатка Соломія Бобровська повідомила, що заступник голови фракції "Слуга народу" Андрій Мотовиловець, колишній член фракції ОПЗЖ Григорій Мамка і група "Відновлення України" (до якої входять нардепи з колишньої фракції ОПЗЖ. - Gazeta.ua) на погоджувальній раді проголосували проти внесення законопроєкту на розгляд парламенту.

Перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко оголосив перерву у засіданні парламенту.

Зараз ви читаєте новину «Голоси за заборону РПЦ в Україні є - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути