понеділок, 19 червня 2017 15:01

Голодувати у Львові біля найбільшої купи сміття - радить Березюку український письменник

Голодувати у Львові біля найбільшої купи сміття - радить Березюку український письменник
Кокотюха радить Березюку голодувати у Львові. Фото: Yan Dobronosov

"Голодовка Березюка завершиться швидше, ніж вирішиться "сміттєва" проблема Львова. Олег Березюк правий, що над Львовом знущаються. Але хто? І чи тепер це знущання почалося?" - написав у своєму блозі на "112.ua" письменник Андрій Кокотюха.

"Проблему не вирішували десять останніх років. І – увага! – стосується це не лише міста Лева. У смітті потопають практично всі українські міста, за селами – звалища, сміттям засипані ліси вздовж трас. Львів з туристичної візитки перетворили на сміттєву: ось що буває, коли не навчитися прибирати за собою й не дбати про це щодня".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідер фракції оголосив голодування

Кокотюха каже, що тепер можна вмикати тоталізатор і починати робити ставки, скільки протримається Березюк.

"Особисто мені цікаво, де саме голодуватиме пан Березюк. Яку локацію для цього обере. Можна сидіти на підлозі в сесійній залі, пов'язавши голову білою хусткою й чекати на однодумців. Можна поставити намет перед ВР і сидіти там з цією самою метою. Але найкраще – поїхати до Львова, вибрати найбільшу купу сміття й голодувати безпосередньо поруч із нею. Власноруч створивши реальну загрозу для свого здоров'я".

Додає, що гра на самовиснаження завершиться госпіталізацією голодувальника, а не вирішенням проблеми вивозу сміття.

"Ефект все одно вийде однаково низьким. Туристична візитка України потопатиме в відходах, які розкладатимуться під впливом літньої спеки, навіть якщо раптом з'явиться потрібна політична воля й реально почнеться облаштування нового полігону. Або – будівництво хоч якого-небудь заводу зі спалення чи, що краще, але дорожче, переробки сміття".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Його на Донбас везуть" - сміття Садового у Раді назвали платиновим

"Львівський міський голова Андрій Садовий уже рік говорить: Грибовицьке звалище підпалили навмисне, в такий спосіб зводять політичні рахунки з конкурентами. Заяви звучать різкі та сміливі, за словом у кишеню пан Садовий не лізе. Не чуємо лиш одного – що саме треба зробити неформальному лідеру "Самопомочі", аби подолати "сміттєву" кризу. Він натякає на давно відому схему, згідно з якої ворог спершу створює тобі проблему, а потім пропонує варіанти її вирішення, часто – в пакеті з особистою допомогою. Наприклад, від Садового вимагають подати у відставку, аби Порошенко чи Гройсман посадили в мерське крісло свою людину. Ймовірно? Цілком. Але чому в такому разі сміливий пан Садовий і жертовний пан Березюк не йдуть ва-банк, говорячи про факт подібного шантажу? Або від Андрія Івановича вимагають відмовитися від президентських амбіцій. Підпише папірець – і наступного дня Львів почистять. Така ситуація вимагає заручитися моральною підтримкою львів'ян та противників Порошенка чи Гройсмана в цілій країні. Таким чином мер Львова в короткій перспективі здатен очолити реальний опозиційний рух. А локалізувати й вирішити гуманітарну катастрофу в європейському місті вимагатимуть обурені люди в усіх куточках країни".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доки Порошенко у США, на Банковій голодує лідер фракції

"Пан Садовий мав рік, за який міг попрацювати хай собі в збиток, зате – на гарну перспективу. І знайти інший спосіб утилізувати львівське сміття, крім як возити й розкидати його Україною. Всі політичні та економічні ресурси вартувало кинути на боротьбу зі сміттям. Натомість Львів далі в заручниках чиїхось амбіцій, до всього – ще й незрозумілих. Отже, акція пана Березюка процес очищення Львова не зрушить", - підсумував письменник.

12 червня мер Львова Андрій Садовий повідомив, що міська комісія звернулася до уряду з проханням оголосити Львів зоною надзвичайної екологічної ситуації.

Зараз ви читаєте новину «Голодувати у Львові біля найбільшої купи сміття - радить Березюку український письменник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути