Ексклюзиви
вівторок, 23 лютого 2021 11:33

Річне утримання Зеленського коштувало українцям понад 30 млн
3

2020 року забезпечення діяльності президента, не враховуючи витрат на держохорону, коштувало платникам податків 30,8 млн грн.

4,8 млн грн за рік витратили на пальне, оплату добових та проживання працівників у відрядженнях із президентом, йдеться в сюжеті Bihus.Info.

Найбільша стаття видатків – оплата перельотів. Торік Володимир Зеленський "налітав" на понад 22 млн грн. Наприклад, на переліт президентського борту за маршрутом Київ - Цюріх - Тель-Авів - Київ у січні торік пішло понад 2,5 млн грн.

Фото: bihus.info

Перед переїздом президентської родини на державну дачу в Конча-Заспі, на ремонтні роботи там витратили 1 млн грн. Утримання будинку, у який переїхав Зеленський 2020-го, коштувало 3,4 млн грн. На мінімум 391 тис. грн потягнув візит президента в Івано-Франківську область, де він зустрів Новий рік. Крім того, Зеленський 2 тижні перебував у "Феофанії", а це ще 109 тис. грн із бюджету.

Такий підрахунок не враховує витрат Управління державної охорони на захист президента та його родини. Їх неможливо підрахувати, оскільки навіть інформація про кількість залучених до цього людей є секретною. Можна припустити, що йдеться про додаткові десятки мільйонів, адже загальний бюджет УДО – 1,5 млрд грн на рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За пресконференцію Зеленського українці заплатили 270 тис. грн

Президент Володимир Зеленський перебував у лікарні "Феофанія" на тих же умовах, що й інші пацієнти. Сума утримання - 7,8 тис. грн на день. Вона може змінюватися, адже залежить від препаратів і процедур, які роблять пацієнту. Так, у листопаді торік президенту щодня робили КТ і Covid-тест, препарати міняли в залежності від симптоматики.

Зараз ви читаєте новину «Річне утримання Зеленського коштувало українцям понад 30 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути