Ексклюзиви
вівторок, 22 травня 2007 10:28

Главу фінансової піраміди "МММ" Сергія Мавроді відпускають на свободу

Засновник фінансової піраміди "МММ" Сергій Мавроді, засуджений за шахрайство, у вівторок вийде на свободу. Про це повідомила його адвокат Ольга Макарова. "Сьогодні закінчується термін покарання Мавроді, і він буде звільнений із слідчого ізолятора "Матроська тиша", - сказала вона.

Нагадаємо, що з невідомих причин Мавроді зараз знаходиться в карцері. Макарова заявляє, що він просидить там аж до звільнення.

"З 9 ранку ми чекатимемо виходу його на свободу, проте адміністрація може затягнути і він вийде на свободу увечері", - повідомила раніше адвокат. При цьому Макарова сказала, що так і не добилася від начальника СІЗО відповіді на питання про причини утриманя її підзахисного в карцері.

28 квітня суд засудив Сергія Мавроді до 4,5 років вироку за шахрайство, а також зобов"язав його виплатити більше 20 мільйонів рублів обдуреним ним вкладникам.

МММ, що діяла на початку 1990-х років  стало найбільшою "фінансовою пірамідою" в історії Росії. АТ "МММ" визнане банкротом у вересні 1997 року. В ході попереднього розслідування потерпілими визнано 10454 людини, проте, за оцінками експертів, число обдурених вкладників складає близько 10 млн. За приблизними підрахунками, Сергію Мавроді і його братові Вячеславу вдалося заробити на співвітчизниках близько 3 млрд рублів. У 2003 році суд засудив Мавроді-молодшого до 5 років в"язниці.

Після краху МММ в 1995 році Сергій Мавроді виїхав за кордон і був оголошений в міжнародний розшук. 31 січня 2003 року підприємець був затриманий в Москві, де проживав по підробленому паспорту. Відносно нього розслідувалося відразу три кримінальних справи- про підробку документів, шахрайство і ухилення від сплати податків. У 2003 році суд засудив Мавроді до 13 місяців позбавлення волі за співучасть в підробці паспорта.

Друга кримінальна справа - про несплату податків на 8,5 мільярдів неденомінірованних рублів - було припинено за закінченням термінів давності, пише Newsru. 
Зараз ви читаєте новину «Главу фінансової піраміди "МММ" Сергія Мавроді відпускають на свободу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути