понеділок, 12 лютого 2018 23:00

Глава Укроборонпрому йде у відставку

Глава Укроборонпрому йде у відставку
Порошенко підписав указ про звільнення Романова.Фото: РБК-Україн

Глава держконцерну "Укроборонпром" Роман Романов прийняв рішення про відставку з посади.

"Я прийняв рішення залишити свою посаду глави ДК" Укроборонпром ". Заяву про це я написав ще в минулому році, сподіваюся, що президент України Петро Порошенко підтримає моє рішення", - йдеться в заяві Романова, опублікованому на офіційному сайті держконцерну в понеділок, 12 лютого.

"Усі роки роботи в "Укроборонпрому" ЗМІ нагадували мені, що я прийшов в Держконцерн з бізнесу. Це правда. І я вважаю, що в житті кожного чоловіка має бути період, який він зобов'язаний віддати служінню своїй країні. І ці 3,5 роки були моїм служінням ", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Роман Романов прокоментував ситуацію з заборгованістю по зарплаті Миколаївського суднобудівного заводу

Романов подякував співробітникам "Укроборонпрому", "які повірили у відродження оборонної промисловості країни".

"Упевнений, що мій послідовник продовжить цей курс. А я плавно передам йому всі справи, щоб цей перехід жодним чином не відобразився на ефективності роботи Концерну", - зазначив він.

Пізніше Петро Порошенко підписав указ про звільнення Романа Романова з посади генерального директора держконцерну "Укроборонпром".

"Звільнити Романова Романа Анатолійовича з посади генерального директора Державного концерну" Укроборонпром ", - йдеться в указі №26 / 2018 на офіційному сайті президента України.

Володимир Гройсман на засіданні Кабміну 27 грудня 2017 року ініціював звільнення голови "Укроборонпрому" за невиконання доручення уряду про погашення заборгованості зарплати на " Миколаївському суднобудівному заводі", що входить до складу Концерну.

Романов відмовився від добровільної відставки і заявив, що вирішення ситуації з погашенням заборгованості вимагає якісних рішень уряду, а не пошуку "цапів-відбувайлів". За його словами, проблема виникла через припинення в лютому 2015 року компенсації витрат суднозаводу на утримання недобудованого крейсера "Україна", а неодноразові звернення держконцерну в Кабмін з пропозиціями щодо розв'язання цієї ситуації залишилися без відповіді.

У січні 2018 року Кабінет міністрів запропонував президенту Петру Порошенко звільнити Романова і заявив, що розраховує на внесення нової кандидатури недавно оновленим наглядовою радою держконцерну, який очолив ректор Національного технічного університету України (НТТУ) "Київський політехнічний інститут ім. Сікорського" Михайло Згуровський.

Зараз ви читаєте новину «Глава Укроборонпрому йде у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути