середа, 27 грудня 2017 19:17

Роман Романов прокоментував ситуацію з заборгованістю по зарплаті Миколаївського суднобудівного заводу

 

Укроборонпром неодноразово звертався до Кабміну з пропозиціями щодо вирішення проблем навколо Миколаївського суднобудівного заводу.

Були надані проекти рішень, які охоплювали всі можливі варіанти: добудова, демілітаризація крейсера "Україна" або подальше утримання, розповів голова Укроборонпрому Роман Романов.

Заборгованість по зарплаті склалася через те, що завод не отримував відшкодування коштів за утримання ракетного крейсера та самостійно за свій рахунок тримав "Україну" на плаву з лютого 2015 року. В результаті державна заборгованість склала – 61 млн грн.

Зараз цей корабель, за словами самих військових, не потрібен Міністерству оборони, він не вписується у концепцію розбудови Військово-морських сил, він вже застарів та не має потрібного озброєння.

До Кабміну було відправлено низку листів та проектів рішень з детально прописаними пропозиціями дієвого вирішення цієї проблеми. Але відповіді на ці пропозиції ми так і не отримали.

Укроборонпром, у відповідності до Статуту, який був затверджений Кабінетом міністрів, не має право перерозподіляти кошти між підприємствами-учасниками.

Якщо забрати кошти з інших підприємств оборонної промисловості, таких як "Антонов", "ХКМБ ім. Морозова", "Завод ім. Малишева" або ДАХК "Артем" та інших – Україна залишиться без літаків, танків та іншого озброєння.

Під час сьогоднішнього засідання Уряду, напередодні свят, 80-тисячний колектив Укроборонпрому розраховував почути слова подяки.

– за 15 907 одиниць виробленого під час війни озброєння і техніки, яке посилило українське військо: бойові літаки, вертольоти, гармати, ракетне та стрілецьке озброєння, танки та іншу бронетехніку.

– за розроблені за 3,5 років війни новітні зразки озброєння у відповідності до більшості стандартів НАТО.

– за більш ніж 1 млрд грн, які були заощаджені завдяки впровадженню Укроборонпромом, першим серед промислових об'єднань, електронних прозорих тендерів.

– за створення нових робочих місць, тільки за цей рік – це кілька тисяч нових підприємств та розширення виробничих потужностей.

– та багато іншого, чого досі не було в індустрії оборонно-промислового комплексу України.

"За ці воєнні роки, навколо Укроборонпрому та особисто мене, як Генерального директора концерну, було досить багато складних ситуацій і з кожної з них ми виходили з гідністю. Я впевнений, що якісні рішення дозволять згенерувати потенціал довкола вирішення проблем Миколаївського суднобудівного заводу та промислових підприємств України в інших галузях", - зазначив Романов.

Зараз ви читаєте новину «Роман Романов прокоментував ситуацію з заборгованістю по зарплаті Миколаївського суднобудівного заводу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути