середа, 21 квітня 2021 17:56

Глава уряду Молдови прокоментував справу про зникнення екссудді Чауса

Глава уряду Молдови прокоментував справу про зникнення екссудді Чауса
3 квітня адвокат Чауса заявив, що група невідомих озброєних чоловіків викрала його в центрі Кишинева. Фото: УНІАН

Глава уряду Молдови Ауреліу Чокой прокоментував справу про зникнення українського екссудді Миколи Чауса. В інтерв'ю на каналі PRIME він заявив, що влада має намір оглянути автомобіль посольства України, в якому Чауса, ймовірно, вивезли з країни.

"МЗСЄІ направило в Київ офіційну ноту з проханням дозволити оглянути транспортний засіб, на якому Чауса, імовірно, вивезли з території Молдови та пошукати докази, які могли б це підтвердити", - сказав Чокой.

Раніше МВС оголосило про те, що виявило три автомобілі, на яких пересувалися ймовірні викрадачі, а також встановило маршрут їхнього пересування. Одну людину затримали - подробиці про нього не повідомляються. Пізніше з'явилися повідомлення про те, що Чауса вивезли через молдавсько-український кордон на автомобілі посольства України, а за кермом знаходився військовий аташе дипмісії.

Інформацію про те, що МЗСЄІ зажадало від посла України позбавити аташе недоторканності, саме відомство не підтвердило і не спростувало. Чокой проте повідомив, що до якогось співробітника посольства є питання.

"Але чи є підозрюваний, яким називають співробітника посольства України в Молдові? - До тих пір, поки це не доведено... - Я сказав "підозрюваний". Презумпція невинуватості. - Підозрюваний є, і ця підозра повинна бути доведена. Ми зробили запит на те, щоб з цим співробітником посольства поговорили представники Генпрокуратури. Щоб він дав роз'яснення".

За словами Чокоя, українська сторона сприяє молдавській владі: "Подивімося разом, що ж сталося. У мене таке враження, що у Києва теж є питання щодо того, що ж це було".

Додзвонитися до представників Посольства України, щоб дізнатися, чи отримували вони запит МЗСЄІ, не вдалося. Своєю чергою прессекретар Прокуратури по боротьбі з організованою злочинністю і особливих справ Еміль Гайтур пообіцяв розкрити подробиці розслідування в справі Чауса пізніше.

Зараз ви читаєте новину «Глава уряду Молдови прокоментував справу про зникнення екссудді Чауса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути