вівторок, 24 травня 2022 19:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Глава ОП і колишній секретар НАТО очолили групу, яка займатиметься гарантіями безпеки для України

Глава ОП і колишній секретар НАТО очолили групу, яка займатиметься гарантіями безпеки для України
Керівник Офісу президента Андрій Єрмак очолить міжнародну експертну групу. Фото: eastnews.ua

Керівник Офіса президента Андрій Єрмак і колишній секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен очолять міжнародну консультативну групу. Вона надаватиме пропозиції щодо гарантій безпеки для України.

Єрмак оголосив про це під час виступу на панелі Securing Europe на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, повідомляє Офіс президента.

"Сьогодні я радий повідомити, що разом із колишнім генеральним секретарем НАТО Андерсом Фог Расмуссеном ми створюємо міжнародну консультативну робочу групу. Її мета - розробляти певні рекомендації щодо надійних та ефективних гарантій безпеки для України. Провідні діячі у сфері безпеки, політики й дипломатії, а також науковці будуть запрошені долучитися до роботи групи", - повідомив керівник ОП.

Союзники України візьмуть участь у роботі консультативної групи. Вони зможуть запропонувати свої знання та досвід для ефективної реалізації цієї ініціативи.

"Наша мета – уникнути повторення помилок минулого, готуючи майбутнє для суверенної та вільної України", – зауважив Єрмак.

Глава Офіса президента Андрій Єрмак провів установчу онлайн-зустріч із групою українських і міжнародних експертів, які мають оцінити ефективність запроваджених проти Росії санкцій за її вторгнення в Україну. У переговорах взяли участь колишній посол США в Росії та ексрадник президента США з національної безпеки Майкл Макфол та екскоординатор Держдепартаменту США із санкційної політики Деніел Фрід.

Зараз ви читаєте новину «Глава ОП і колишній секретар НАТО очолили групу, яка займатиметься гарантіями безпеки для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути