Ексклюзиви
пʼятниця, 30 жовтня 2020 14:39

Глава КСУ Тупицький проситься до Зеленського, щоб вирішити конфлікт

Глава КСУ Тупицький проситься до Зеленського, щоб вирішити конфлікт
Голова Конституційного суду Олександр Тупицький. Фото: ccu.gov.ua

Голова Конституційного суду Олександр Тупицький хоче зустрітися з президентом Володимиром Зеленським для уникнення "штучного конфлікту".

Про це він заявив на пресконференції 30 жовтня.

"Хочу звернутися до президента, ми хочемо поспілкуватися, ми запрошуємо, в будь-якому форматі, як він визначиться. Треба прибрати цей штучний конфлікт", - сказав Тупицький.

Голова КСУ просить президента ознайомитися з рішенням суду детальніше, утриматися від неконституційних дій та "не піддаватися не заклики провокаторів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КСУ скасував кримінальну відповідальність за недостовірне декларування

Він також повідомив про готовність зустрітися з головою парламенту та з прем'єр-міністром.

Тупицький не розуміє, чому його не покликали на засідання РНБО, яке скликав Зеленський.

"Учора було засідання РНБО. Нікого не дивує, що там був присутній голова НАЗК, хоча він не входить до складу РНБО. Чому тоді не запросили голову Конституційного суду?" - сказав глава КСУ.

Він запевняє, що не зустрічався з главою держави після скандального рішення. Однак прессекретарка президента Юлія Мендель переконує, що розмова таки була.

"Президент вже розмовляв із головою Конституційного суду після ухвалення одіозного рішення КС, яке становить загрози національній безпеці. Всі важливі питання обговорювалися, і рішення, ініційовані президентом і підтримані РНБО та Кабінетом міністрів, ухвалювалися з урахуванням переговорів із суддею Тупицьким", - повідомила Мендель.

27 жовтня Конституційний суд визнав статтю, що передбачає покарання за невірогідне декларування, неконституційною. У НАЗК заявили, що через рішення КСУ закриють Реєстр електронних декларацій. 29 жовтня глава держави скликав термінове засідання РНБО для обговорення нових загроз та викликів для національної безпеки та оборони країни. Президент підготував законопроєкт про припинення повноважень суддів КСУ. У Верховній Раді порівняли законопроєкт Зеленського з рішенням КСУ.

Зараз ви читаєте новину «Глава КСУ Тупицький проситься до Зеленського, щоб вирішити конфлікт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути