Ексклюзиви
пʼятниця, 30 жовтня 2020 10:24

Дії Зеленського щодо КС порівняли зі скандальним рішенням суду

Дії Зеленського щодо КС порівняли зі скандальним рішенням суду
Президенту дали пораду. Фото: president.gov.ua

У Верховній Раді розкритикували законопроєкт президента Володимира Зеленського, який припиняє повноваження складу Конституційного суду.

"Рішення конституційного суду не витримує критики. Президентська ініціатива - теж. Якщо можна розпустити КС законом, тоді можна скасувати результати президентських виборів рішенням ЖЕКу", - написав у Facebook народний депутат від "Голосу" Сергій Рахманін.

Відновити повноцінну дію антикорупційного законодавства можна ухваленням відповідного закону. І в цій ситуації він легко набере необхідні кількість голосів, вважає нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Відправимо суддів-зрадників до Ростова" - громадськість зібралася під Конституційним судом

"Права і повноваження Конституційного суду, принципи його формування варто уточнити. Але для цього потрібні консенсус і дотримання процедур.

Для того, щоб світ не дивувався рішенням наших судів, треба було навести лад у системі. Зокрема, створити нормальні Вищу раду правосуддя й Вищу кваліфікаційну комісію суддів. Що було обіцяно, але не зроблено.

Безкарність перемагається невідворотністю покарання. Силових органів як гною, реальних розслідувань і справедливих вироків - катма", - написав Рахманін.

За його словами, президент займається "бурхливою діяльністю" навколо рішення КСУ і це "файний спосіб відволікти увагу від підсумків виборів і заробити собі бали".

"Спроба відновити право, порушуючи право, називається безправ'ям", - резюмував нардеп.

Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт, яким пропонує припинити повноваження суддів Конституційного суду.

У вівторок стало відомо, що КС визнав неконституційною статтю, яка передбачає покарання за невірогідне декларування.

Зараз ви читаєте новину «Дії Зеленського щодо КС порівняли зі скандальним рішенням суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути