Ексклюзиви
понеділок, 18 грудня 2017 20:23

Гібридна загроза з боку Росії нависла над усім Заходом - експерт

Гібридна загроза з боку Росії нависла над усім Заходом - експерт
Михайло Пашков: "На сьогоднішній момент гібридна війна перенесена на територію європейського континенту" / Фото: Еспресо.TV

Захід налаштований на продовження і введення нових санкцій через агресивну політику Росії.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав Михайло Пашков, співдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Центру Разумкова.

Міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон у інтерв'ю The Sunday Times звинуватив Росію в дестабілізації Заходу шляхом вторгнень, вбивств і спроб втрутитися у західні вибори.

"Якихось конкретних каталізаторів для такої заяви немає. Але вона повністю відповідає дійсності. І це не для кого не секрет. Добре, що Британія консолідована у своїй позиції щодо Росії і об'єктивно оцінює ситуацію", - говорить експерт.

Михайло Пашков зазначає, що на сьогоднішній момент гібридна війна перенесена на територію європейського континенту.

"Дуже яскравий російський слід простежується в ситуації з замахом на вбивство прокурора Чорногорії. Представники штабу президента Франції Еммануеля Макрона говорили, що вплив відчувався і під час їхніх президентських виборів. Мова йде не про поодинокі акти втручання, а про створення мережі агентів, яка діє через російську діаспору.

Захід це розуміє. А заява міністра закордонних справ Британії тільки чергова констатація факту", - заявляє політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політолог розповів, як санкції вплинули на Росію

Експерт говорить, що політика Британії має досить антиросійський вектор: "Це видно і з заяв міністра МЗС. Також зі слів прем'єр-міністра Англії Терези Мей, яка звинуватила Росію в підриві світового порядку. Британія солідарна з ЄС та Америкою в цьому контексті. Вони налаштовані на подальше продовження і введення нових санкцій.

Гібридна загроза з боку Росії нависла над усім Заходом. Вже розробляються відповідні структури при Європейському союзі. Вони будуть відстежувати російську пропаганду і взагалі моніторити її вплив на західне інформативне поле. Так само ЄС активно формує центри протистояння гібридним загрозам. Вони є вже в 12 країнах і займаються саме кібербезпекою", - додає Михайло Пашков

До Міжнародного дня прав людини Посольство Великої Британії в Україні опублікувало звернення до Росії.

"Велика Британія продовжує закликати Російську Федерацію звільнити негайно всіх українських політичних в'язнів. Крим – це Україна", - йдеться у повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «Гібридна загроза з боку Росії нависла над усім Заходом - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути