Ексклюзиви
неділя, 21 липня 2019 19:48

Геть від Росії та менше бізнесу: чого чекають українці від нової Ради

Геть від Росії та менше бізнесу: чого чекають українці від нової Ради
21 липня українці обирали нових депутатів — частину за "закритими" списками політичних партій, ще частину — на своїх мажоритарних округах. ФОТО: Вікіпедія

21 липня українці обирали нових депутатів — частину за "закритими" списками політичних партій, ще частину — на своїх мажоритарних округах.

Ми запитали у громадян, що їх не влаштовувало в роботі Ради попереднього скликання, чого вони чекають від нового та чи чекають на зміни за 5 років після революції.

Леся Харченко, 34 роки, правозахисниця, Київ:
-Найбільше в Раді мене дратують політичні суперечки, які переходять у бійки, блокування трибуни. Замість того, щоб у нас були методи стримування і переваг, формування опозиції, у нас відбувається блокування трибуни.
Хочу, аби новообрані депутати були професіоналами. Людина має бути обізнана з правами людини, економічними питаннями, судочинством.

Олег Калиновський, 23 роки, випускник-політолог, Київ:
-Маємо надію, що відкриють ринок землі та введуть податок на виведений капітал. В ідеалі новообрані депутати не мають бути пов'язаними зі старими політичними партіями. Також не повинні змінювали назву партії заради зміни ставлення людей.
Новий парламент, щонайменше, не має приймати антигуманітарних законів, скасовувати закон про мову, про декомунізацію. Моя перша асоціація з владою — договорняки і корупція.

Тетяна Дубина, 28 років, оператор комп'ютерного набору, м. Карлівка, Полтавська обл.:
-Хочу, аби ми прокинулися в країні, яку насамперед бережуть і поважають усі - і влада, і народ. Щоб новообрані депутати працювали на покращення економіки, на престиж України в світі. Аби згуртовано заявили: "Росіє, геть брудні лапи від нас! Не треба нас рятувати від нас самих".
Усі депутати заявляють, що переймаються долею України. Але приходять під одними прапорами й гаслами, потім перебігають до інших. Перетворили політику на бізнес.

Анна Кириченко, 22 роки, соціологиня, Київ
- Я не очікую ніяких змін після виборів. Думаю, що пануватиме атмосфера хаосу, яка й була.
У Раді мене найбільше мене дратує те, що її не сприймають серйозно. І дуже дивно спостерігати, як ліві партії можуть топити за "не їхні" закони.

Світлана Бриж, 52 роки, вчитель, селище Нові Санжари, Полтавська обл:
- Народні депутати мають бути відповідальні. Звітувати перед народом про свою роботу кожні 100 днів. Якщо це мажоритарники, то щоб приїздили на округи. Сподіваюся, нардепи знімуть із себе недоторканність. Зараз дратує бездіяльність депутатів, слів багато, а результату - нуль. Впадає в око це кнопкодавство й неефективність роботи. Мені доводилося бути у Верховній Раді. Позитиву не відчула, своєї думки про роботу нардепів не змінила.

Зараз ви читаєте новину «Геть від Росії та менше бізнесу: чого чекають українці від нової Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути