середа, 13 травня 2009 09:49

Німеччина співпрацюватиме з Україною, не дивлячись на дебош Луценка

Німеччина співпрацюватиме з Україною, не дивлячись на дебош Луценка
Уряд Німеччини бачить в Україні успішного економічного партнера, який має велике значення для зростання експортних поставок.

Про це у вівторок у Сімферополі, виступаючи на відкритті німецько-кримського бізнес-форуму заявив начальник Департаменту федерального міністерства економіки і фінансів Німеччини Петр Лоренц.

"Наш уряд бачить в Україні особливо успішного економічного партнера, який має велике значення для експорту. Наш об"єм експортних поставок (до України) перевищив 8 млрд євро", - заявив він.

В той же час, відзначив представник Федерального міністерства економіки і фінансів Німеччини, перед Україною стоїть важливе завдання модернізації економіки. У цьому Україні можуть допомогти німецькі підприємці.

Зокрема, особливо важливим, відзначив Лоренц, була б співпраця між Німеччиною і Україною в питаннях економії енергоресурсів і енергозбереження, а також дослідження альтернативних джерел енергії.

Ще одна галузь, в якій можлива співпраця між німецькими і українськими бізнесменами, за словами Лоренца, це модернізація комунального господарства, зокрема санація великопанельного будівництва в Україні, яке ще відноситися до часу соціалізму.

Третьою важливою галуззю співпраці Лоренц назвав участь німецьких бізнесменів в будівництві доріг.

В той же час, відзначив Лоренц, вирішення даних завдань можливе тільки за умови "стабільних політичних правових рамкових умов і їх коректного виконання в Україні".

Німецько-кримський бізнес-форум пройшов в рамках візиту на півострів делегації німецьких підприємців, яка проводиться під егідою Федерального міністерства економіки і фінансів Німеччини за підтримки Міністерства економіки Криму. Візит триватиме до 14 травня.

Нагадаємо, що 4 травня у франкфуртському аеропорту стався прикрий інцидент з міністром внутрішніх справ України Юрієм Луценком. Як повідомила німецька преса, міністр напідпитку влаштував в аеропорту дебош. За що й був затриманий поліцаями. Разом з Луценком до відділку потрапив і його син Олександр, на якого через агресивну поведінку, одягли наручники.

Учора Луценко написав заяву з проханням розглянути у Верховній Раді питання про його відставку. Він заперечив інформацію німецької преси і поліції про те, що був п"яний під час інциденту в Німеччині.

За матеріалами: Інтерфакс, Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Німеччина співпрацюватиме з Україною, не дивлячись на дебош Луценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути