понеділок, 25 липня 2011 09:45

Герман про популярність Сталіна в Україні: треба проводити просвітницьку роботу

Герман про популярність Сталіна в Україні: треба проводити просвітницьку роботу

Повинно пройти багато поколінь, перш ніж українці сформують однозначну думку щодо одіозної постаті Сталіна.

Про це заявила радник президента України, керівник Головного управління з гуманітарних та суспільно-політичних питань Адміністрації президента Ганна Герман, коментуючи останнє соціологічне опитування КМІС, згідно з яким близько третини українців захоплюються Сталіним, повідомляє Лігабізнесінформ.

"Це говорить про стан суспільства. Але з думкою людей та їх переконаннями в демократичному суспільстві повинні рахуватися", - підкреслила Герман.

За її словами, має пройти багато поколінь перш ніж думка про одіозну постать Сталіна буде однозначною для всіх українців.

"Для нас з вами, можливо, ця думка є однозначною. Але багато хто пов'язує це зі своєю молодістю, спогадами, пережитим, війною і перемогою в ній. І ми повинні рахуватися з такими переконаннями, якщо ми демократи. Ми повинні намагатися зрозуміти цих людей", - сказала вона.

"Разом з тим ми повинні проводити просвітницьку роботу, щоб майбутні покоління розуміли, хто є хто в історії України", - підсумувала радник глави держави.

Зараз ви читаєте новину «Герман про популярність Сталіна в Україні: треба проводити просвітницьку роботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

71

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути