середа, 11 січня 2012 11:25

Герман пожурила Табачника за неелегантну критику студентів

Герман пожурила Табачника за неелегантну критику студентів

Радник президента Віктора Януковича Ганна Герман заявила, що міністр освіти Дмитро Табачник не має права неелегантно висловлюватись щодо протестів студентів.

Про це вона сказала в ефірі "5 каналу", коментуючи висловлювання Табачника, який вважає, що проведений студентами пікет біля Верховної Ради з вимогою не приймати новий закон про вищу освіту, запропонований Кабінетом міністрів, пояснюється похмільним синдромом після новорічних свят.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Табачник відкрив "найкращу школу в Україні" на цвинтарі

"Думаю, що міністр не повинен собі дозволяти таких оцінок дій студентів. Дмитро Табачник, я переконана, погарячкував, неелегантно висловившись. Він повинен зважати на протести студентів", - зауважила Герман.

Політик відзначила, що наявний проект закону про освіту має багато застережень, і студенти вимагають більшої автономізації вузів.

За її словами, Янукович буде наполягати на тому, щоб університети в Україні мали як найбільше свободи, "щоб ректорами ставали не віддані міністрам, а віддані науці люди, щоб студенти мали право приймати самостійно багато рішень, щоб ми мали європейську модель освіти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Студенти почали штурм будівлі комітетів Верховної Ради

"Президент за це. Такі президентські оцінки повинні лягти і ляжуть у закон про освіту, який буде ухвалений в Україні. А те, що студенти висловлюють свій протест дещо у радикальний спосіб, - так це ж студенти. Вони у всіх країнах такі, тому до цього треба ставитись з повагою", - резюмувала Герман.

Зараз ви читаєте новину «Герман пожурила Табачника за неелегантну критику студентів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути