середа, 19 травня 2010 18:39

Герман назвала провокацією заяву про входження Придністров'я до складу України

Герман назвала провокацією заяву про входження Придністров'я до складу України

В адміністрації президента України називають провокацією заяву народного депутата від БЮТ Олега Білоруса про нібито таємны домовленосты президентів України і Росії про входження Придністровської Молдавської Республіки до складу України.

"Це провокація, як і решта всіх провокацій від БЮТ", - заявила в середу заступник глави адміністрації президента України Ганна Герман.

За її словами, в Блоці Юлії Тимошенко ніяк не можуть заспокоїтися, побачивши реальні успіхи України в зовнішній політиці, налагодження взаємовигідної співпраці України і Росії.

"І вони влаштовують провокації, намагаючись зірвати процес стабілізації в державі і процес виходу України з кризи", - підкреслила вона.

За словами Г.Герман, такі заяви свідчать про безвідповідальну позицію БЮТ і самого О.Білоруса.

Як повідомила в середу російська преса з посиланням на О.Білоруса, в результаті таємних угод президентів Дмитра Медведєва і Віктора Януковича невизнана Придністровська Молдавська Республіка може увійти до складу України, а Молдавія повернеться в зону впливу Росії.

"Дійсно, нове керівництво України зайняло нову позицію по відношенню до Придністров'я і, по суті, це - позиція Росії. Навіть не дивлячись на декларації про необхідність збереження територіальної цілісності Молдавії, позиція України помінялася. Не секрет, що сусідня держава вважає за необхідне таку позицію: забирайте собі Придністров'я, а нам віддайте Молдавію", - розповів український депутат.

При цьому О. Білорус заявив, що "це неприйнятно з погляду міжнародного права... це загострить конфлікт і ...ускладнить ситуацію в Молдавії".

Днями уповноважений Верховної Ради України з прав людини Ніна Карпачева звернулася до прем'єр-міністра Миколи Азарова з проханням дати доручення про напрям в посольство України в Молдові необхідної кількості бланків закордонних паспортів для громадян України - жителів Придністров'я. За її словами, в Придністров'ї в даний час проживає близько 100 тис. громадян України.

У жовтні 2009 року за дорученням Н.Карпачевой було направлено звернення до керівництва департаменту консульської служби МЗС України про забезпечення посольства України в Молдові необхідною кількістю бланків закордонних паспортів громадян України.

Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «Герман назвала провокацією заяву про входження Придністров'я до складу України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути