понеділок, 01 лютого 2010 13:39

Герман декламувала Чехова і запевняла, що він таки поет

Герман декламувала Чехова і запевняла, що він таки поет

Заступник голови Партії регіонів Ганна Герман вважає, що Віктор Янукович не помилився, назвавши Антона Чехова українським поетом.

Про це вона заявила журналістам на прес-конференції, коментуючи прохання прочитати що-небудь з поезії Чехова.

Так, Герман прочитала уривок розповіді "Дім з мезоніном", і пояснила, що ці рядки - поезія в прозі.

"Ті, хто вивчає літературу не лише за підручниками, знають, що таке поезія в прозі, а більшість чеховських розповідей - це якраз прозова поезія, зокрема, і мій улюблений "Дім з мезоніном", - підкреслила вона.

Також депутат відзначила, що Чехов цілком може бути названий українським письменником, оскільки його мати була українкою, і сам він писав у своїх листах про те, що в дитинстві говорив лиши малоросійською мовою, а російську вивчив уже пізніше.

"Все, що створене під цим небом, належить землі. І ті прозові твори, які Чехов написав на території сьогоднішньої України, можна вважати українською творчістю... І Чехов так само належить Україні, як і цілому світу. Чехов має безпосереднє відношення до України, і його цілком можна назвати українським, - як і російським, американським чи французьким, тому що вершини світової літератури не мають національності", - уточнила Герман.

Нагадаємо, днями кандидат на пост президента України Віктор Янукович, виступаючи в ефірі телемосту "Сімферополь-регіони", назвав російського письменника Антона Чехова "українським, російським письменником" і "великим поетом" .

Ліга
Зараз ви читаєте новину «Герман декламувала Чехова і запевняла, що він таки поет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути