пʼятниця, 14 листопада 2014 11:54

Геращенко пропонує створити в новій Раді комітет у справах окупованих територій

Геращенко пропонує створити в новій Раді комітет у справах окупованих територій
Фото: wartime.org.ua

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко пропонує створити в новій Раді комітет у справах окупованих Росією територій - Криму і Донбасу.

Про це він написав на своїй сторінці в Фейсбук.

За словами Геращенка, цей комітет буде розробляти Закони, які регулюватимуть життя на стику окупованих територій та Вільної України, а також займатися наведенням там ладу, після того як Донбас і Крим будуть звільнені від окупантів.

"Потрібно вирішувати питання, як державі Україна підтримати тих наших співгромадян, які не хочуть жити під ярмом терористів Путіна і не можуть повернутися на захоплені території. Як нашим підприємцям і юридичним особам бути з власністю, яка залишилася на території Криму і Донбасу, вести їм підприємницьку діяльність там чи ні. Як координувати роботу юридичних і фізичних осіб в українських та міжнародних судах щодо проведення позовів до Російської Федерації про відшкодування збитку, нанесеного її агресивними діями", - пояснив Геращенко.

У новий комітет, на думку чиновника, від "Блоку Порошенко" можуть увійти - корінний донеччанин Єгор Фірсов, лідер Меджлісу кримсько-татарського народу Мустафа Джемілєв, житель Горлівки Артур Герасимов.

Від "Народного Фронту" артемівець Костянтин Матейченко, від "Самопомочі", жителі Донецька Семен Семенченко та Наталія Веселова, від БЮТ - корінний кримчанин Андрій Сенченко, від мажоритарників - "самовисуванців" - наприклад, Сергій Тарута, інші депутати яких з окупованими територіями пов'язують ділові або історичні зв'язки.

Зараз ви читаєте новину «Геращенко пропонує створити в новій Раді комітет у справах окупованих територій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути