понеділок, 01 травня 2017 10:57

Генпрокурор розсекретив деталі суду над Януковичем

Генпрокурор розсекретив деталі суду над Януковичем
Луценко: в суді над Януковичем буде дотримано всіх його прав Фото - pravda

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що суд за звинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді не буде "процесом помсти".

Про це він сказав у понеділок у відеозверненні.

4 травня почнеться безпрецедентний для України судовий процес. Генеральна прокуратура буде звинувачувати колишнього президента в державній зраді.

"Цей суд буде докорінно відрізнятися від політичних судилищ часів Януковича, через які і я був змушений пройти в свій час. Я впевнений, що на цьому процесі будуть підтримані всі права підсудного, гарантовані українським законодавством. Я вірю, що майбутнє судове рішення є дуже важливим не тільки з точки зору вищої справедливості, але і як знак попередження всім, хто в майбутньому наважиться стати на шлях державної зради", - сказав Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конфісковані у Януковича мільярди потрібно спрямувати на підвищення пенсій - Рабинович

19 квітня Оболонський райсуд Києва видав повістку про виклик колишнього президента України Віктора Януковича на засідання у справі про державну зраду, що відбудеться 4 травня.

Янукович із родиною утік наприкінці лютого 2014 року до Росії, де переховується від кримінальної відповідальності у справах щодо убивств на Майдані, державної зради та зловживання владою.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокурор розсекретив деталі суду над Януковичем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути