Ексклюзиви
субота, 17 вересня 2016 16:36

Генпрокурор планує притягнути до відповідальності олігархів

Генпрокурор планує притягнути до відповідальності олігархів
ukrinform.com

Генпрокурор Юрій Луценко визначив три рівня своєї роботи у Генеральній прокуратурі. Вони допоможуть відчути, що "закон однаковий для всіх". Про це заявив на YES Ukraine 2016 (13-та щорічна зустріч Ялтинської Європейської Стратегії. - Gazeta.ua).

Повідомляє "Українська правда".

"Ми непогано пройшли перший рівень, коли керівники різних держустанов колишньої і нинішньої влади притягнуті до відповідальності. Вони затримані, заарештовані і зараз перебувають в ізоляторі. Так очікують на початок судового процесу. Я кажу про заступника глави НБУ, заступника з "Нафтогаза", сина діючого нардепа, керівника облпрокуратури, який очолював "буршинову мафію", про декількох екс-нардепів, керівника великого комерційного банку, вбивць учасників Майдану, заступників діючих губернаторів та про багатьох інших", - заявив Луценко.

При цьому він додав, що важливо "не лише факт переслідування, а факт засудження". Луценко чекає на судове рішення щодо першого заступника губернатора Миколаївщини.

"Якщо суд дасть йому реальну в'язницю, країна прокинеться в іншому стані", - додав Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гройсман похвалився змінами в Україні

Другим рівнем роботи Луценко назвав недоторканих депутатів та суддів.

"ГПУ готує низку подань до ВР про притягнення до кримінальної відповідальності депутатів і суддів. Цей рівень "квеста" я планую пройти ще цього року", - говорить генпрокурор.

"Третій рівень - олігархи. Найбільш важлива проблема, яка існує в Україні, бо стримує конкуренцію, генерує нових депутатів. Олігархи консервують економіку і політику, політичну культуру. Добратися до них найважче, але ми йдемо і по цьому шляху", - зазначив Луценко.

Нагадаємо, Юрій Луценко відмовився від участі у дискусії "Боротьба з корупцією" в ході 13 щорічної зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії. Як повідомила прес-служба генпрокурора зробив це, бо участь в дискусії візьме нардеп Сергій Лещенко. Сам Лещенко вважає, що Луценко відмовився від дискусії по тій причині, що у ГПУ немає результатів у боротьбі з корупцією.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокурор планує притягнути до відповідальності олігархів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути