вівторок, 27 серпня 2024 15:33

Генпрокурор Костін відповів, чому нардепу Дмитруку оголосили про підозру вже після втечі за кордон

Генпрокурор Костін відповів, чому нардепу Дмитруку оголосили про підозру вже після втечі за кордон
Андрій Костін перебуває на посаді генерального прокурора з липня 2022 року. Фото: Facebook.com/pgo.gov.ua

Під час форуму "Україна 2024. Незалежність" журналістка запитала генерального прокурора Андрія Костіна, чому підозру народному депутату Артему Дмитруку оголосили вже після того, як він утік за кордон.

"І що на даний час слідчим вдалося встановити по цій справі", - запитала журналістка "Суспільне", повідомляє Gazeta.ua.

"Ми відразу почали кримінальне провадження, як нам стало відомо про перетин кордону. У межах цього провадження прокурори та слідчі працюють цілодобово. Вчора, сьогодні, зараз проходять слідчі дії", - заявив Костін.

Зі слів генпрокурора, Дмитруку допомагали у перетині кордону.

"Бо ця людина не сама перетнула державний кордон. Йому хтось допомагав. І можливо серед тих, хто допомагав, можуть бути і службові особи різних органів. Ми докладаємо зусиль, аби їх встановити і встановити всю ситуацію, яким чином це відбувалося", - заявив Костін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мураєв втік, а його колишній телеведучий "крутить" на ютубі роспропаганду - відео

Генпрокурор сказав, що вдалося встановили шлях, яким користувався Дмитрук. Йдеться про ділянку кордону з так званою зоною Придністров'я. Також правоохоронці знають, у якій країні перебуває нардеп.

"За нашою інформацією, він зараз подорожує по деяких країнах. Ми буде вживати всіх засобів щодо повернення його в Україну, якщо він не зробить цього добровільно. У нього ще є можливість з'явитися на допити слідчого у четвер і п'ятницю. В іншому випадку є інші механізми - звернення до суду для обрання запобіжного заходу та оголошення в розшук і це запит на екстрадицію", - заявив Костін.

25 серпня сайт "Українська правда" повідомив, що минулої суботи нардеп Артем Дмитрук виїхав з України. Того ж дня нардеп залишив територію Молдови і через аеропорт "Кишинів" вилетів до Італії.

Згодом після цієї публікації Офіс генерального прокурора і ДБР повідомили про підозри Дмитруку за фактами вчинення нападів групою осіб на правоохоронця і військового, замаху на викрадення вогнепальної зброї, спричинення потерпілому середньої тяжкості тілесних ушкоджень і хуліганстві.

Артем Дмитрук обирався до Верховної Ради від партії "Слуга народу" по округу в Одесі.

Торік у жовтні генеральний прокурор Андрій Костін погодив порушення кримінальних проваджень щодо двох нардепів - члена франкції "Слуга народу" Олександра Куницького і Дмитрука після побиття чоловіка у Києві.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокурор Костін відповів, чому нардепу Дмитруку оголосили про підозру вже після втечі за кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути