Ексклюзиви
четвер, 27 січня 2011 21:52

Генпрокуратура взялася за Міноборони Єханурова

Генпрокуратура взялася за Міноборони Єханурова

Генпрокуратура 26 січня порушила кримінальну справу за результатами ревізії, проведеної ГоловКРУ в Міноборони і Генеральному штабі ЗСУ.

Згідно з документом за період 2008-2009 років "державі завдано матеріальних збитків на загальну суму 6,5 млн. гривень", повідомляє zn.ua

Справу порушено за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 423 Кримінального кодексу України (Зловживання військовою службовою особою владою або службовим становищем що спричинило тяжкі наслідки) за фактами зловживання військовими службовими особами Головного управління зв'язку та інформаційних систем Генерального штабу Збройних сил України службовим становищем в інтересах третіх осіб при закупівлі в 2008-2009 роках за бюджетні кошти послуг на виконання дослідно-конструкторських робіт під час створення Єдиної автоматизованої системи управління ЗС України.

У 2008-2009 років посаду міністра оборони обіймав Юрій Єхануров, пост начальника Генерального штабу - Сергій Кириченко, начальником Головного управління зв'язку та інформаційних систем Генерального штабу - Михайло Малярчук.

Малярчук в кінці березня 2010 року був призначений на посаду заступника міністра оборони.

Водночас за інформацію джерел видання у Генпрокуратурі Малярчука вже викликали для дачі пояснень у рамках порушеної кримінальної справи.

Цю інформацію підтвердив начальник Головного управління військових прокуратур Юрій Вітев: "Заступника міністра допитали у цій справі в Головному управлінні військових прокуратур".

Раніше генпрокуратура порушила кримінальну справу проти колишнього в.о. міністра оборони Володимира Іващенка. Його звинувачують у зловживанні службовим становищем.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура взялася за Міноборони Єханурова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути