вівторок, 20 квітня 2010 09:58

Генпрокуратура викликала на допит Уманського, Дубину та Продана

Генпрокуратура викликала на допит Уманського, Дубину та Продана

Генпрокуратура почала перевіряти законність збільшення статутного капіталу НАК "Нафтогаз України" на 12 млрд грн.

Екс-чиновники, що проводили додемісію держкомпанії в 2009 році, вже дають свідчення, повідомляє "Дело".

Генеральна прокуратура засумнівалася в законності збільшення статутного капіталу НАК "Нафтогаз України" на 12 млрд грн.

Цю додемісію 23 лютого минулого року ініціював Кабінет Міністрів Юлії Тимошенко. Збільшення статутного капіталу тоді дозволило "Нафтогазу" вчасно розплатитися з "Газпромом" за російський газ.

Як повідомив прес-секретар Генпрокуратури Юрій Бойченко, зараз перевірку законності додемісії проводить Головне контрольно-ревізійне управління. "Генпрокуратура, у свою чергу, контролює цей процес", - уточнив прес-секретар.

Проте, пише видання, стало відомо, що давати свідчення у цій справі в прокуратуру вже запрошені екс-міністр палива і енергетики Юрій Продан, його колишній перший заступник Олег Бугаєв, колишній в.о. міністра фінансів Ігор Уманський, а також колишній глава НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина.

Ігор Уманський, що очолював в 2009 році Мінфін, підтвердив, що одержав запрошення слідчих органів. "Я збираюся в Генпрокуратуру в середу", - коротко відзначив він. При цьому Уманський запевнив, що з суттю претензій Генпрокуратури його поки не ознайомили.

Також видання відзначає, що це була не найбільша додемісія акцій держкомпанії "Нафтогаз України" в 2009 році, оскільки вже в липні минулого року ДКЦПФР зареєструвала додатковий випуск акцій ВАТ "НАК "Нафтогаз України" на загальну номінальну суму 18,6 млрд грн.

У "Нафтогазі" інформацію про те, що ними зайнялася прокуратура, поки не коментують. "Це питання не до мене, а до колишніх чиновників Кабміну і Мінфіну", - заявив заступник глави держкомпанії Юрій Колбушкін.

Водночас джерела в Генпрокуратурі відзначають, що готуються порушити кримінальну справу за фактом незаконного проведення додемісії української газової компанії "Нафтогаз".

Сьогодні колишні міністри свідчитимуть в Генпрокуратурі щодо збільшення статутного капіталу НАК "Нафтогаз України" минулого року.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура викликала на допит Уманського, Дубину та Продана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути