Ексклюзиви
пʼятниця, 01 квітня 2011 13:32

Генпрокуратура віддала Пукача під суд

Генпрокуратура віддала Пукача під суд

Генеральна прокуратура України 31 березня затвердила обвинувальний висновок у кримінальній справі за обвинуваченням колишнього начальника зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача.

Як повідомляє прес-служба відомства в п'ятницю, справу направлено до Печерського районного суду Києва для розгляду по суті.

Досудове слідство встановило, що екс-начальник "сімки" вчинив умисне вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

"Досудове слідство встановило, що обвинувачений, будучи посадовою особою, на виконання наказів і вказівок міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка та інших посадових осіб, кримінальну справу щодо яких розслідується в окремому провадженні, в травні-вересні 2000 року перевищив владу і свої службові повноваження щодо громадського діяча Олексія Подольського та журналіста Георгія Гонгадзе і навмисне скоїв вбивство останнього ", - йдеться в повідомленні.

Крім того, направлено постанову про закриття кримінальної справи щодо померлої колишнього глави МВС Юрія Кравченка.

Олексій Пукач тривалий час знаходився в розшуку у зв'язку з причетністю до вбивства журналіста, в липні 2009 року був затриманий в Житомирській області, і з того часу перебуває під вартою.

Генпрокуратура в грудні 2010 року заявила про завершення розслідування кримінальної справи за звинуваченням Пукача у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе. Слідство встановило, що Пукач зробив вбивство журналіста за вказівкою на той час міністра внутрішніх справ України Юрія Кравченка.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура віддала Пукача під суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути