понеділок, 02 серпня 2021 19:48

Генпрокуратура розслідує підробки в дисертації однопартійця Киви

Генпрокуратура розслідує підробки в дисертації однопартійця Киви
Справу відкрили за статтею використання завідомо підробленого документа. Фото: Bihus.info

Офіс генпрокурора почав розслідувати ймовірні підробки в дисертації нардепа від ОПЗЖ Віктора Чорного. Подібну підроблену довідку додав до своєї дисертації також його однопартієць Ілля Кива. Про це повідомляє Bihus.info.

Справу відкрили за статтею використання завідомо підробленого документа. Відповідальність за цією статтею – штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 грн) або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років. Фальсифікації в дисертації Чорного і Киви також перевіряє Державне бюро розслідувань.

Близький соратник Віктора Медведчука, нардеп від ОПЗЖ Віктор Чорний, захистив кандидатську дисертацію з державного управління з фальсифікаціями, повідомили журналісти. Додав довідку про практичне впровадження від ГО "Всеукраїнська асамблея докторів наук з державного управління" з підробленим підписом. Подібну довідку додав до своєї дисертації також Ілля Кива, пише ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шляху до Ради більше не буде": чому розпадається "Голос"

Кива та Чорний посилаються у своїх дисертаціях на сфальсифікований збірник матеріалів науково-практичної конференції, яка відбулася в МАУП у 2018 році, мовиться у розслідуванні журналістів. Чорний вказує себе учасником цієї конференції і посилається на те, що його матеріал начебто опублікований в офіційному збірнику на сторінках 149-151, але офіційний друкований збірник, який є у журналістів, містить лише 144 сторінки.

Хоч дисертація Чорного опублікована на сайті МАУП, а дисертація Киви – на сайті Інституту підготовки кадрів Державної служби зайнятості, в метаданих обох файлів вказаний один і той же автор – "DOVGAL", з'ясували журналісти.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура розслідує підробки в дисертації однопартійця Киви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути