Ексклюзиви
четвер, 28 квітня 2011 13:58

Генпрокуратура натякнула Тимошенко, що її можуть арештувати

Генпрокуратура натякнула Тимошенко, що її можуть арештувати

Дії екс-прем'єра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко свідчать про те, що вона навмисне затягує слідчі дії у кримінальній справ стосовно неї.

Як відзначили в прес-службі Генпрокуратури сьогодні вона без дозволу залишила головне слідче управління ГПУ.

"Сьогодні вона прийшла без захисника і повідомила, що брати участь у слідчих діях без нього не буде. У відповідь на спробу слідчого роз'яснити їй вимоги Кримінально-процесуального законодавства, яке регулює порядок проведення слідчих дій за участю захисників Тимошенко без дозволу слідчого покинула Генеральну прокуратуру, - йдеться в повідомленні.

На думку ГПУ такі дії свідчать про навмисне затягування слідства у справі і свідоме невиконання нею процесуальних рішень слідчого.

Генпрокуратура також попереджає екс-прем'єра про те, що запобіжний захід може бути змінено.

"У випадку, якщо обрана міра не забезпечує виконання процесуальних рішень, вона може бути змінена відповідно до вимог закону на більш сувору", - заявили в прес-службі.

Наступного разу Юлія Тимошенко та її захисник викликаються до Генпрокуратури 29 квітня на 16.00.

У квітні поточного року Генпрокуратура порушила проти лідера "Батьківщини ", екс-прем'єра Тимошенко третє за рахунком кримінальну справу щодо "газових контрактів"2009 року. Справу порушено за ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення влади та службових повноважень). Встановлено, що Юлія Тимошенко, перевищуючи свої службові повноваження при укладанні газових контрактів в 2009 році з РФ, заподіяла державі збитки на суму понад 1,5 млрд грн

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура натякнула Тимошенко, що її можуть арештувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути