понеділок, 23 січня 2012 16:04

Геннадій Москаль у Донецьку очолив будівельний бунт
10

Фото: Фото: Тетяна Заровна

Сьогодні у Донецьку сталася сутичка мешканців будинків № 111 "в" і 107 по вулиці Петровського, № 4 і 6 по вулиці Терешкової з представниками забудовника - ТОВ "Міське житло".

Вона почалася в процесі зустрічі народного депутата Геннадія Москаля із мешканцями.

Разом з народом депутат виміряв периметр будмайданчика кроками і визначив, що захоплена територія в кілька разів перевищує 0,6 га. - Таку площу складає офіційне землевідведення, отримане будівельниками. На місце зустрічі нардепа із мешканцями прибігли працівники компанії-забудовника. Не називаючи своїх імен, молоді люди заявили, що на будівництво отримано всі дозволи, у тому числі питання узгоджено з мешканцями, які дали свою згоду у 2007 році. А один з них пригрозив Москалю: "Ви ще своє отримаєте!".

Почувши такі заяви, натовп закипіла від обурення. Літні жінки стверджували, що узгодження з мешканцями - брехня, штовхали і ображали представників будівельної фірми. Кілька міліціонерів спостерігали за цими діями, не втручаючись.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суддя, який веде справу Луценка, займався "дерибаном" землі - Москаль

У спальному мікрорайоні збираються звести два 16-поверхових житлових будинки. Між найближчою будівлею - панельною десятиповерхівкою № 107 на вулиці Петровського та котлованом відстань менше 18 метрів.

"Наш будинок тріщить, після початку будівництва в підвали полилася вода! А найбільше обурює, що захоплення прибудинкової території сталося у новорічну ніч. Близько 5 години ранку я почула гуркіт, визирнула у вікно, а вже поставили огорожу, зайняли все подвір'я, і на огороджену територію завезли важку техніку", - розповіла пенсіонерка Олена Миколаївна Свинарь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попов обіцяє знести усі об'єкти незаконного будівництва

"Вашим будинкам 35 років, ось вони і тріщать! Нові квартири у наших будинках можна буде купити всього лише за 5 тисяч гривень - за квадратний метр", - запропонував представник будівельної компанії.

Раніше мешканці вже виходили на акцію протесту і зносили будівельний паркан. Але Донецький голова Олександр Лук'янченко заявив, що будівництво ведеться в рамках закону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві незаконно прихопили 7 гектарів під будівництво котеджів

Геннадій Москаль заявив, що доб'ється припинення будівництва, і закликав присутніх до боротьби за свої права. Мешканці вже готують колективний позов до суду.

Зараз ви читаєте новину «Геннадій Москаль у Донецьку очолив будівельний бунт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути