четвер, 21 липня 2011 16:30

Генеральна прокуратура взяла в оборот Хару

Генеральна прокуратура взяла в оборот Хару

Минулого тижня відбулося екстрене закрите засідання Президії ФПУ. За задумом керівника профспілок Василя Хари і його прихильників на цьому засіданні повинні були обговорювати питання про "стримування" зусиль Генеральної прокуратури України щодо розслідування зловживань навколо приватизації профспілкового майна. Про це повідомляє "Газета по-українськи".

Справа в тому, що на даний момент Генпрокуратурою вже порушено понад двадцять кримінальних справ з приводу "відходу" у приватну власність об'єктів профспілкового майнового комплексу - пише видання. З джерел у Президії Федерації профспілок України стало відомо про досить ймовірне порушення кримінальної справи і проти самого Хари. Про це можуть свідчити часті візити слідчих прокуратури в будівлю Федерації. Крім того, на допити в ГПУ вже викликали всіх заступників Василя Хари.

Також відомо, що підприємства ФПУ потрапили в поле зору створеної під керівництвом Андрія Клюєва комісії, яка повинна вивчити питання сумнівної приватизації державного майна.

Джерела в Президії Федерації профспілок стверджують, що, не дивлячись на все, що відбувається при проштовхуванні майнових рішень, Хара запевняє, що все схвалено вищим керівництвом держави. Поки це спрацьовує, бо навіть незгодні з такими рішеннями  бояться потрапити під гнів.

Прикриття своїх дій волею вищого керівництва не заважає профспілковому керівникові загрожувати владі "новими Майданами", не завадило провести на початку липня низку акцій протесту проти пенсійної реформи. У Києві мітингувальники-посланці ФПУ взагалі пішли на Адміністрацію Президента.

Двоїста позиція керівника Федерації, його невизначеність на тлі кримінальних справ навколо приватизації майнового комплексу ФПУ викликала відповідну реакцію на згаданому закритому засіданні Президії 12 липня. Всупереч очікуванням лідера і його прихильників, невдоволених набралося більшість. Таким чином, було прийнято рішення про те, щоб до 1 вересня Хара визначився зі своїм робочим місцем - або в парламенті, або в ФПУ. А на 7 вересня намічено провести позачергове засідання Ради Федерації, на якому заслухати звіт голови, дати оцінку і вирішити його подальшу долю у ФПУ.

Джерела "Газети по-українськи" стверджують, що верхи Хару терпіти вже не можуть, а низи профспілкові - не хочуть.

Зараз ви читаєте новину «Генеральна прокуратура взяла в оборот Хару». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути