середа, 19 січня 2022 18:16

ДБР оскаржить запобіжний захід Порошенку

ДБР оскаржить запобіжний захід Порошенку
П'ятого президента Петра Порошенка замість арешту із мільярдною заставою відпустили під особисте зобов'язання. Фото: Лілія Мицько

У Державному бюро розслідувань не погоджуються з рішенням Печерського районного суду міста Києва, який обрав як запобіжний захід п'ятому президенту України Петру Порошенку особисте зобов'язання.

Тому є підстави для апеляційного оскарження рішення Печерського суду, повідомили в ДБР.

"Вважаємо, що рішення суду щодо обрання запобіжного заходу п'ятому президенту України є таким, що не забезпечить належної поведінки підозрюваного Петра Порошенка. А тому у сторони обвинувачення є всі підстави для його апеляційного оскарження", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зелю геть!" та дострокові вибори - як тисячі людей протестували під ОП: фото

У ДБР нагадали, що судом на підозрюваного покладено наступні обов'язки: прибуття за кожною вимогою до органу досудового розслідування, прокурора, слідчого судді, суду;

- не відлучатися з міста Києва ти Київської області без дозволу слідчого, прокурора або суду;

- повідомляти слідчого, прокурора або суд про зміну свого місця проживання та/або роботи;

- здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в'їзд в Україну.

На думку сторони обвинувачення, таких заходів буде недостатньо,.

Водночас у ДБР наголосили, що в ухвалі щодо обрання запобіжного заходу слідчим суддею констатовано законність та обґрунтованість підозри Порошенку в інкримінованих йому кримінальних правопорушеннях.

П'ятого президента України Петра Порошенка підозрюють у держзраді та сприянні терористичним організаціям у справі про незаконне постачання вугілля з окупованих територій. Його спільником у цій справі слідчі вважають проросійського політика, нардепа від "ОПЗЖ" Віктора Медведчука.

19 січня у Печерському райсуді прийняли рішення відпустити Петра Порошенка під особисте зобов'язання. Прокуратура просила арешт з можжливістю внести заставу у 1 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «ДБР оскаржить запобіжний захід Порошенку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути