четвер, 28 лютого 2019 14:32

ДБР має добу, щоб відкрити провадження проти Луценка

ДБР має добу, щоб відкрити провадження проти Луценка
Юрій Луценко не має юридичної освіти. Фото: bednota.com

Державне бюро розслідувань протягом доби зобов'язане відкрити провадження проти генерального прокурора Юрія Луценка за розголошення ним даних у справі про вбивство Катерини Гандзюк.

Відповідне рішенн ухвалив Печерський райсуд Києва у відповідь на заяву адвоката Масі Найєма.

"Йдеться про розголошення даних досудового слідства у справі Катерини Гандзюк. Через 24 години ДБР зобов'язане надати витяг з ЄРДР. Маю велику надію, що у майбутньому Юрій Віталійович буде обережнішим із даними досудового розслідування", - повідомив Найєм.

Він нагадав, що 27 грудня подав до ДБР заяву про розголошення Луценком матеріалів слідства. Тоді ДБР відмовилося реєструвати кримінальне провадження, хоча, за законом, слідчі зобов'язані реєструвати кримінальне провадження в разі надходження заяви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оприлюднили схему замовлення вбивства Гандзюк

На активістку Катерину Гандзюк напали та облили кислотою 31 липня 2018-го. Отримала 40% опіків тіла, пережила 11 операцій. Боролася за життя 3 місяці, але 4 листопада у відділенні Київського опікового центру померла.

В організації її вбивства підозрюють очільника Херсонської обласної ради Владислава Мангера. Йому загрожує 15 років в'язниці або довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Зараз ви читаєте новину «ДБР має добу, щоб відкрити провадження проти Луценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути