Ексклюзиви
вівторок, 29 квітня 2014 13:15

"Газпром" відчув санкції Європи

"Газпром" відчув санкції Європи
Фото: joinfo.ua

Через санкції Заходу "Газпром" не зможе брати позики на міжнародних ринках.

Про це йдеться у звіті керівництва "Газпрому", повідомляє УНІАН.

"Виникнення нових вогнищ напруженості або ескалація вже існуючого конфлікту у відносинах між Росією та іншими країнами, включаючи ескалацію кризи в Україні, а також введення міжнародних санкцій у відповідь на загострення конфлікту можуть негативно вплинути на економіку регіону, включаючи російську економіку", - сказано в звіті.

"Газпром" визнав, що це може призвести до втрати довіри міжнародних інвесторів до економіки регіону та до інвестицій в Росію в цілому.

"Результатом відсутності довіри може стати зниження ліквідності, нестабільність торговельної діяльності та істотне зниження цін на котирувані цінні папери компаній, що ведуть діяльність в Росії, включаючи АДР ВАТ "Газпром", а також неможливість для групи "Газпром" залучати позиковий або акціонерний капітал на міжнародних ринках капіталу", - йдеться в документі.

Зазначається, що в останні кілька років Росія була залучена в конфлікти за участю інших країн-членів СНД.

У низці випадків це призвело до погіршення відносин Росії з іншими членами міжнародного співтовариства, включаючи Сполучені Штати Америки і різні країни Європи.

У багатьох з цих країн зареєстровані фінансові організації і компанії, що мають великі інвестиції в Росії.

"Конфлікти і погіршення відносин Росії з сусідніми країнами можуть чинити негативний вплив на інвестиційні стратегії та інвестиційні рішення таких організацій і компаній", - йдеться в документі.

Як повідомлялося, США ввели санкції проти низки росіян з оточення Володимира Путіна, а також заблокували рахунки банку "Газпрому" - "Росія".

До списку потрапили всі компанії і банки підконтрольні або Геннадію Тимченку, або Аркадію і Борису Ротенбергам, або банку "Росія".

Зараз ви читаєте новину «"Газпром" відчув санкції Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути