Ексклюзиви
пʼятниця, 02 березня 2018 17:45

Газовий вентиль Росії не налякав Москаля

Газовий вентиль Росії не налякав Москаля
Закарпатська область не зупинятиме роботу освітніх закладів через нестачу газу після невиконання російським "Газпромом" своїх зобов'язань, каже тамтешній голова ОДА Геннадій Москаль. Фото: УНІАН

Закарпатська область не зупинятиме роботу освітніх закладів через нестачу газу після невиконання російським Газпромом своїх зобов'язань.

Про це заявив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

"По-перше, наша область споживає найменше газу в Україні, а частина Закарпаття взагалі негазифікована.

По-друге, споживачами майже 85 відсотків газу, що використовують в області, є населення. Бюджетні установи та організації (серед них і освітні об'єкти) споживають усього-на-всього 5,3 відсотків газу. По-третє, централізованого теплопостачання (теплокомуненерго) на Закарпатті немає давним-давно. І в цьому розумінні наша область є прикладом для всієї України.

По-четверте, за останні роки, виконуючи доручення уряду, ми перевели купу соціальних об'єктів на альтернативні види опалення (насамперед дрова), оскільки знали, що Росія в будь-який момент може прикрутити газовий вентиль, як робила це вже неодноразово", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Газовий шантаж Росії: українців закликають зіпсувати "свято" Путіну

Навчання у садочках, школах та вузах призупинили до 6 березня включно з метою економії газу у зв'язку з тим, що Росія відмовилася постачати блакитне паливо в Україну.

За рішенням Стокгольмського арбітражу, Нафтогаз домігся компенсації $4,63 млрд за недопоставку Газпромом погоджених обсягів газу для транзиту. За результатами двох арбітражних проваджень у Стокгольмі, Газпром має сплатити $2,56 млрд на користь Нафтогазу.

Після отримання рішення суду Газпром відмовився поставляти в Україну газ у березні цього року. При цьому російська компанія вже отримала за нього передоплату. У Нафтогазі таку поведінку Газпрому назвали порушенням рішення Стокгольмського арбітражу.

Зараз ви читаєте новину «Газовий вентиль Росії не налякав Москаля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути