Ексклюзиви
вівторок, 16 січня 2018 12:22

Газ під Радою застосували активісти, є затриманий та поранений

Газ під Радою застосували активісти, є затриманий та поранений
Бійка під Верховною Радою 16 січня 2017-го. Фото: Українські новини

Внаслідок сутичок під Верховною Радою постраждав поліцейський. Одного мітингувальника затримали.

Про це інформує столична Нацполіція у Facebook.

"Близько 11:00 біля стін Верховної Ради мітингувальники підпалили принесені ними п'ять автомобільних шин. Поліція роз'яснювала учасникам акції неправомірність їхньої поведінки в частині підпалення шин, а працівники ДСНС намагалися загасити підпалені предмети. У цей час мітингувальники застосували сльозогінний газ в бік правоохоронців, почали кидати бруківку, покришки та інші сторонні предмети.

У результаті інциденту постраждав один правоохоронець. Крім того, за порушення публічного порядку до поліції доставлено одного учасника акції", - ідеться в повідомленні.

У поліції додали, що шини вдалося загасити. В урядовому кварталі чергують близько 3800 правоохоронців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 37 нардепів вимагають змінити назву закону про деокупацію Донбасу

Раніше повідомлялося, що сльозогінний газ під парламентом застосувала поліція. Сьогодні там проходить акція "Стоп реванш". Мітингувальники вимагають не допустити реваншу проросійських сил в українській політиці. Також ухвалити законопроект про деокупацію Донбасу та про антикорупційний суд, але не в редакції президента Петра Порошенка, а з урахуванням пропозицій Венеційської комісії.

16 січня Верховна Рада розглядає у другому читанні законопроект про реінтеграцію Донбасу. Відповідно до тексту законопоекту, тимчасова окупація частини території України стала одним із наслідків збройної агресії Російської Федерації. Проектом передбачено, що межі окупованих територій Донбасу визначаються за поданням Генштабу. У законопроект включили також дату початку окупації української території - 20 лютого 2014 року, а по всьому тексту додали положення з приводу окупації Криму.

Зараз ви читаєте новину «Газ під Радою застосували активісти, є затриманий та поранений». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути