четвер, 30 січня 2014 11:43

Гарань: "У ПР є один чоловік - Богословська, всім іншим треба видати памперси"

Гарань: "У ПР є один чоловік - Богословська, всім іншим треба видати памперси"
Інна Богословська. Фото: molbuk.ua

Депутати Партії регіонів вчора у парламенті показали, що продовжують боятися. Проте видно, що є група депутатів, з якою опозиція зможе домовлятися про компроміс.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів професор кафедри політології Національного університету "Києво-Могилянська академія" Олексій Гарань.

"Жодному слову Януковичу вірити не можна. Він скористається будь чим, щоб розігнати майдан. Вчора ми це побачили. Замість того, щоб зробити другий крок на зустріч, фактично, прийняли закон про заручників", - розповів він.

Гарань вважає, що влада хитається.

"Закон в черговий раз було прийнято з порушеннями. Були драматичні обговорення в середині самої Партії регіонів. Там поступово вимальовується група депутатів, з яким в перспективі можна буде домовлятися. Тому буде шанс на мирний вихід з цієї ситуації. Надія не на Януковича, а на здоровий глузд "регіоналів". Хоча вони всі перелякані, продовжують боятися: говорять про одне, а потім змінюють свою позицію. Виявилось, що в Партії регіонів єдиний чоловік - це Інна Богословська. Всім іншим памперси треба видати", - сказав Гарань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція сконцентрується на поверненні до Конституції 2004 року - Пашинський

На його думку вчора влада вкотре програла. Гарань підкреслив, що тепер опозиція може шукати порозуміння з "регіоналами" щодо повернення до Конституційної реформи.

"Олігархи і підконтрольні їм депутати, насправді, зацікавлені в тому, щоб повернутися до Конституційної реформи. Якщо вона буде швидко відновлена - це є можливість швидкого і реального виходу із кризи", - наголосив він.

Політолог додав, що влада показала українцям і міжнародній спільноті, що не хоче переговорів.

"Опозиція зайняла правильну позицію, що не підтримала. Їх рішення відповідало настроям майдану", - зауважив він.

Нагадаємо, вчора ввечері до парламенту приїхав президент Віктор Янукович і зустрічався з депутатами фракції Партії регіонів. Після цього більшість в Раді проголосувала за "закон про амністію", проте у варіанті влади ( з умовою звільнення мітингувальниками держустанов).

Зараз ви читаєте новину «Гарань: "У ПР є один чоловік - Богословська, всім іншим треба видати памперси"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути