Ексклюзиви
четвер, 12 грудня 2019 13:15

"Ганьба. Перший крок до знищення України" - у парламенті жорстко розкритикували "особливий статус"

"Ганьба. Перший крок до знищення України" - у парламенті жорстко розкритикували "особливий статус"
Те, що подається за перемогу, насправді є ганьбою, каже Сергій Рахманін.

Закон про "особливий статус" Донбасу ― ганебний і неконституційний.

Про це з трибуни Верховної Ради у четвер заявив голова фракції "Голос" Сергій Рахманін.

"Ті, хто вважають, що цей закон технічний, що він нічого не вирішує або не буде виконуватися – якщо ви вважаєте закони України технічними документами, нащо ви прийшли в Верховну Раду? Якщо ви не збираєтеся виконувати, нащо ви берете на себе ці зобов'язання? А якщо він нічого не вирішує, нащо за нього голосувати?

Жодний нормативно-правовий акт не прив'язує цей ганебний закон про "особливий статус", який порушує Конституцію, до запровадження санкцій щодо Росії.

Якщо цей закон ні на що не впливає і нічого не змінює, подивіться уважно на текст комюніке, який багато хто з вас подає як перемогу, де записана "формула Штайнмаєра". Вона передбачає на постійній основі закон про особливості місцевого самоврядування, а точніше "закон про особливий статус" — саме так записано у паризькому комюніке за підсумками "нормандської зустрічі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін заманює Зеленського у пастку

Почитайте уважно — там написано, що українська сторона бере на себе зобов'язання на постійній основі запровадити особливий порядок самоврядування, який передбачає порушення суверенітету, амністію, так звану "народну міліцію". Фактично, ви ставите на шальки терезів санкції, які жодним чином не наближають нас до деокупації, і порушення суверенітету — фактичний розвал країни.

У січні 2014 року один знайомий депутат у цьому приміщенні переконував мене у тому, що так звані "диктаторські закони" жодним чином не є терором, жодним чином не є репресіями: "Це превентивний захід". А потім був вибух і сотні смертей. Інший депутат у 2014 році переконував у тому, що внесення у Конституцію особливого статусу нічого не змінює: "Це технічний закон". А потім був вибух, який забрав життя чотирьох людей. Хочете голосувати зеленим — голосуйте. Але пам'ятайте про наслідки. Ми голосуємо червоним. Це — червоне світло тим, хто нам викручує руки!", - заявив Рахманін.

"Верховна рада заклала вибухівку, яка може здетонувати в будь-який момент. Ухвалення закону про "особливий статус" – це амністія бойовиків та терористів, це особливий статус окремого регіону, це загони місцевої міліції і російська мова офіційна.

Фактично – це федералізація країни, як перший крок до її знищення Путіним. І в казочки про те, що він "технічний" не можна вірити. Хто вірить – почитайте комюніке, яке оприлюднили після зустрічі в Парижі. Там чорним по-білому написано: імплементація "формули Штайнмаєра", проти якої люди вийшли на вулиці", - заявив нардеп Святослав Вакарчук.

12 грудня Верховна Рада продовжила ще на рік закон про особливий порядок місцевого самоврядування "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей", ухвалений у 2014 році.

Зараз ви читаєте новину «"Ганьба. Перший крок до знищення України" - у парламенті жорстко розкритикували "особливий статус"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути