пʼятниця, 19 червня 2020 11:24

Футбольна війна Суркіса в Раді: легендарні динамівці підтримали УАФ

Футбольна війна Суркіса в Раді: легендарні динамівці підтримали УАФ
Ексдинамівці про футбольну ТСК: "Ви самі знаєте, хто і проти кого розв'язав війну, але "спорт - поза політикою"

Верховна рада України вже тричі не змогла розглянути питання щодо продовження повноважень футбольної ТСК, яка на думку багатьох політиків і самих футболістів була створена з метою політичного тиску на Українську асоціацію футболу.

ЗМІ повідомляють про те, що в стінах парламенту зараз відбувається протистояння колишнього функціонера Григорія Суркіса (ОПЗЖ) проти футбольного співтовариства. Думкою з цього приводу, слідом за власниками "Золотого м'яча", поділилися і легендарні "динамівці".

За словами Олега Кузнєцова (тріумфальний ексзахисник "Динамо") "спорт завжди повинен залишатися поза політикою, і ніяк інакше".

Свою повну солідарність з ним висловив і Володимир Лозинський. Він сказав, що як спортивна людина далека від політики, і не хотів би в неї втручатися. Однак в ситуації з ТСК "ви знаєте самі хто - проти кого".

Олександр Мелащенко (колишній нападник київського "Динамо") вважав за краще не давати оцінок того, що відбувається. За його словами, він із задоволенням готовий говорити про збірну, про УЄФА, але не про політичні інтриги.

"Нехай кожен займається своєю справою", - порадив футболіст.

Василь Кардаш (колишній півзахисник київського ФК), у свою чергу, зазначив, що в Україні, на жаль, через футбол сьогодні намагаються вирішити особисті політичні питання і задовольнити амбіції.

"Але є така теза - "спорт повинен залишатися поза політикою". Це ж добре, коли будують футбольні поля. Кому це заважає? Ніхто грошей собі в кишеню при будівництві не клав. І не покладе. Навіщо розгойдують цю ситуацію - мені не зрозуміло. Коли держава приділяє увагу спорту, коли є державна програма з підтримки спорту, це ж добре. Для мене в цій ситуації - більше питань, ніж відповідей", - резюмував він.

Багаторічний капітан "Динамо" Анатолій Дем'яненко, вважає, що футбол повинен "зближувати народ, а не сварити, як це відбувається зараз".

За його словами програма будівництва футбольних майданчиків для дітей, на якій намагаються спекулювати окремі депутати з метою тиску на УАФ - "була благою справою".

"Побудовані поля - це ж добра справу робиться, для наших дітей, для майбутніх зірок. Політики можуть сваритися, якщо їм є, що робити, але чітко розмежувати спорт і політику давно пора. Так у всіх цивілізованих країнах світу", - підкреслив він.

Екс-воротар столичного клубу Олександр Шовковський, вважає, що футбол сьогодні складно відмежувати від політики, але тільки в тому контексті, що він прославляє державу у всьому світі. І зараз український футбол в цьому напрямку, на його думку, розвивається дуже добре.

"Подивіться на виступи національної збірної і молодіжної - це ж впливає на рейтинги нашої країни. І в цьому сенсі спорт не може бути відділений", - сказав він.

Але всі інші політичні питання, особливо коли мова про спроби цілеспрямованої дискредитації і звинувачення, тим більше в стінах парламенту, футболіст називає "абсолютно незрозумілим" явищем.

"Ми повинні робити все, щоб майданчики будувалися, щоб діти не сиділи в планшетах. І УАФ робить дуже багато в цьому напрямку", - сказав він, коментуючи недоцільність роботи футбольної ТСК.

Нагадаємо, до Верховної ради з призовому не дозволяти політичного тиску на футбол і дискредитацію УАФ за допомогою штучно створеної ТСК раніше звернулися Андрій Шевченко, Ігор Блохін та Олег Бєланов. До їх позиції незабаром приєдналися також Руслан Ротань, Владислав Ващук, Мирон Маркевич, Олександр Петраков та інші.

У Раді поки позицію зірок українського футболу не те щоб ігнорують, але питання повноважень скандальної ТСК весь час переносять. І так триває вже протягом місяця.

Також нагадаємо, що ТСК по футболу була створена в кінці минулого року. По закінченню 6 місяців роботи, комісія не змогла надати підсумкового звіту. Весь цей час нардеп Григорій Мамка, який входить до складу ТСК і якого ЗМІ називають лобістом в ній інтересів Григорія Суркіса, публічно робив дискредитуючі УАФ заяви. У відповідь, правоохоронні органи виступили зі спростуванням слів Мамки про нібито наявність кримінальних проваджень щодо керівництва футбольної асоціації.

Зараз ви читаєте новину «Футбольна війна Суркіса в Раді: легендарні динамівці підтримали УАФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути