Ексклюзиви
пʼятниця, 08 грудня 2017 15:47

Фукс купує в Україні активи для Януковича - The Washington Times

Фукс купує в Україні активи для Януковича - The Washington Times
Американська газета The Washington Times заявляє, що бізнесмен Павло Фукс "пов'язаний з кримінальними особами в Україні та відмиванням активів Януковича". Фото: AFERIST.ORG

Втікач до Росії Віктор Янукович і його оточення використовують підставних осіб, щоб скуповувати стратегічні активи для подальшого просування інтересів Москви і дестабілізації обстановки в Києві.

Про це пише американська газета The Washington Times в статті "Політична і економічна смертельна спіраль України".

Видання пише, що одним з людей, які в Україні діють в інтересах представників колишньої влади, є бізнесмен Павло Фукс.

Автор статті зазначає, що діяльність Фукса в останні місяці викликала інтерес західних ЗМІ, а також щодо нього проводяться розслідування правоохоронними органами багатьох країн, в тому числі США. Зокрема, в одному з нещодавніх запитів правоохоронців йдеться, що "пан Фукс пов'язаний з кримінальними особами в Україні та відмиванням активів Януковича в країні".

The Washington Times нагадує, що Фукс є уродженцем Харкова, який брав участь в реалізації скандального проекту Moscow City в столиці РФ і перебував на посаді голови ради директорів MosCityGroup.

"Для фінансування запланованого мегарозвитку пан Фукс, нібито, позичив гроші у російських кримінальних синдикатів. Однак після фінансової кризи 2008 року проект заглох, і Фукс не зміг впоратися з обслуговуванням боргу, що спонукало його тікати в Україну, куди він повернувся як низькорівнева підставна особа для збіглого кабінету Януковича. Можливо, російські авторитети дозволили йому втекти в Україну і процвітати там через його користь всередині цієї країни для них, або їхніх кураторів з ФСБ", - робить висновок The Washington Times.

Зараз ви читаєте новину «Фукс купує в Україні активи для Януковича - The Washington Times». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути