вівторок, 21 лютого 2012 20:20

"Фронт змін" вимагає імпічменту Януковича

"Фронт змін" вимагає імпічменту Януковича

Депутати партії Арсенія Яценюка закликають міськради України звернутися до Верховної ради щодо невідкладного ухвалення закону про порядок імпічменту президента. Так 16 лютого за таке звернення проголосували депутати Львівської міської ради.

"Наше звернення полягає у тому, щоб чинити політичний тиск на народних депутатів, - розповів голова фракції "Фронту змін" у Львівській міськраді Михайло Хміль. - Ми повинні змусити розглянути їх цей законопроект. Адже прийняття цього закону є досить вагомим для України. Тоді буде чітко сформовано, як можна буде зробити імпічмент президенту нашої країни. Наразі в жодному законі це не описано повністю. Зокрема у зареєстрованому законопроекті йдеться про те, що для висунення недовіри гаранту буде достатньо 90 депутатів. Свою вимогу імпічменту вони повинні будуть оформити в письмовому вигляді. Підставою звільнення президента може послужити зрада національних інтересів. Після цього створюватимуть спеціальну слідчу комісію. Також призначатиметься прокурор, який вестиме цю справу. Якщо зраду буде доведено, то президента усувають. На його місце, до проведення виборів, виконуючим обов'язки буде голова Верховної ради".

Проте такі дії "Фронту змін" політтехнолог Віталій Бала вважає наразі марними. За його словами, теперішня Верховна рада, де більшість має "Партія регіонів", ніколи не ухвалить такий законопроект.

"Він їм не вигідний, - сказав він. - Проте, такий закон є хорошим фундаментом на майбутнє. Наразі Яценюк намагається згуртувати навколо себе людей, незадоволених політикою президента і діями депутатів. Так він показує свою боротьбу з ними. Щоб потім люди ідентифікували його партію, як партію активних борців проти влади".

Арсеній Яценюк ще 23 серпня 2011 року зареєстрував у Верховінй Раді законопроект "Про порядок імпічменту Президента України".

Зараз ви читаєте новину «"Фронт змін" вимагає імпічменту Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути