субота, 07 квітня 2012 14:56

"Фронт змін" формуватиме єдиний список з "Батьківщиною"

"Фронт змін" формуватиме єдиний список з "Батьківщиною"
На політраді це рішення прийняли одностайно. Фото: obozrevatel.com

Партія "Фронт змін" прийняла рішення про формування єдиного списку кандидатів у депутати як на мажоритарних округах, так і за партійними списками. Про це заявив лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк на прес-конференції в суботу в Києві після політради партії. За його словами, питання складання списку буде узгоджуватися з іншими опозиційними силами, і він буде оголошений 23 квітня, після чого об'єднана опозиція дасть прес-конференцію.

"З 220 кандидатів, які спочатку подавалися, ми передаємо на розгляд контрольної комісії тільки 38 кандидатів, які пройшли ретельну перевірку", - зазначив політик.

За словами Яценюка, на політраді в суботу також було прийнято рішення, що "кожна партія - і політична партія "Фронт змін", і політична партія "Батьківщина"- будуть мати право вето на кожного кандидата в депутати як по мажоритарному, так і по загальнонаціональному списку".

Він також додав, що інші політичні сили, які є учасниками об'єднаної опозиції, в тому числі ВО "Свобода", однозначно мають право на таке вето. Говорячи про технічні питання участі партій в майбутніх виборах, Яценюк нагадав, що закон не дозволяє участь блоків, тому "треба буде виконати формальності закону".

"Комусь треба буде тимчасово залишити лави своєї партії, для того, щоб відновити партійне членство в ній після виборів", - сказав він.

Яценюк підкреслив, що це технічні процедури, а "політична партія "Батьківщина", як і політична партія "Фронт змін" існували і будуть існувати".

Він також нагадав, що об'єднана опозиція має намір провести до Верховної Ради 226 депутатів і таким чином обрати спікера парламенту від демократичної більшості.

Зараз ви читаєте новину «"Фронт змін" формуватиме єдиний список з "Батьківщиною" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути