понеділок, 16 квітня 2012 19:51

Французький посол відвідає суд над Тимошенко

Французький посол відвідає суд над Тимошенко
Фото з сайту glavred.info

Французький посол з прав людини Франсуа Зімере збирається відвідати процес над екс-прем'єром України Юлією Тимошенко, і попросив українську владу про зустріч з нею, повідомляє ТСН.

"Посол з прав людини Франсуа Зімере здійснить поїздку до України 18 і 19 квітня. В рамках відрядження він зустрінеться з омбудсменом з питань дотримання основних прав і буде присутній на першому слуханні у справі Тимошенко в Харкові. Посол попросив зустрічі з Тимошенко", - йдеться в комюніке МЗС Франції.

Париж знову закликав український уряд "дотримуватися прав людини та міжнародних зобов'язань, взятих перед Радою Європи, а також на саміті ЄС-Україна в грудні 2011 року".

Нагадаємо, у січні цього року французький уповноважений вже приїжджав в Україну, але тоді йому відмовили в проханні відвідати Тимошенко в Качанівській виправній колонії.

Наприкінці березня до Київського райсуду Харкова було передано другу справу проти Тимошенко, яка стосується її діяльності на чолі ЄЕСУ. Її звинувачують у фінансових махінаціях. Перше засідання суду відбудеться 19 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Французький посол відвідає суд над Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути